Το ζήσαμε και πέρσι, το ζούμε και φέτος, απλά το μέλλον θα μας δείξει και πάλι ποια είναι η αλήθεια.

Πέρσι (Α΄ καλοκαίρι πανδημίας), ο Δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης δήλωνε αριστερά και δεξιά στα Μ.Μ.Ε ότι ο τουρισμός και η επισκεψιμότητα στον Δήμο Παγγαίου κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα με το 2019 , άντε έδινε μια μικρή πτώση 10% . Δηλώσεις  που προκάλεσαν τον θυμό των επιχειρηματιών του κλάδου και τις αντιπολίτευσης. Μάλιστα υπήρξε και κόντρα αφού σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος τουρισμού Ελένη Μπενή δήλωνε ότι τίποτα δεν θύμιζε το καλοκαίρι του 2019 και μετά από έναν καταστρεπτικό Ιούλιο, με νύχια και δόντια ήλπιζαν σε ένα 50% τον Αύγουστο. 
Οι προσδοκίες για αυτό το 50% πληρότητας δεν ευοδώθηκαν, ούτε γενικά ούτε σε ορισμένες περιοχές και δεν υπήρχε διάρκεια επισκεψιμότητας τον Αύγουστο.  Σχετικά είχαμε γράψει τότε ΕΔΩ.

Η αλήθεια επιβεβαιώθηκε τον Οκτώβριο 

Τον Οκτώβριο του 2020 σε εκδήλωση του Τεχνικού επιμελητηρίου Καβάλας ο Νικ. Χρυσανίδης γραμματέας του συλλόγου καταλυμάτων Ν. Περάμου αναφερόμενος στο καλοκαίρι του 2020 έκανε λόγο για πτώση 80% από το καλοκαίρι του 2019.

Και η κα Χρυσαφούδη είπε πάνω κάτω τα ίδια για τα καταλύματα στην Παραλία Οφρυνίου, καταρρίπτοντας το fake success story του Φιλ. Αναστασιάδη. 

DA JA VU και φέτος τα ίδια;

Διαβάσαμε νέες δηλώσεις που κάνουν πάλι λόγο για πληρότητα 80% στα καταλύματα του Δ. Παγγαίου.

Εμείς πάλι μιλήσαμε με επιχειρηματίες του χώρου, ιδιοκτήτες καταλυμάτων, οι οποίοι μας είπαν ότι  “ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζει τέτοια ποσοστό η πληρότητα” και ότι το δεύτερο ήμισυ του Ιουλίου υπάρχει μια αύξηση επισκεψιμότητας σε σχέση με το πρώτο ήμισυ και ίσως η συνολική εικόνα δείχνει πιο ενθαρρυντική από πέρσι, αλλά σε καμία περίπτωση η πληρότητα δεν φτάνει στα 80%, ούτε καν τα Σαββατοκύριακα.
Μάλιστα σε κάποιες περιοχές πέρα από Ν. Πέραμο, Ν. Ηρακλείτσα, Π. Οφρυνίου η εικόνα είναι ίδια και χειρότερη από πέρσι αφού η άφιξη Αθηναίων, Βουλγάρων, Γερμανών κλπ έχει μειωθεί πολύ.
Μάλιστα τονίζουν ότι και παρόλο οι κρατήσεις του Αυγούστου είναι αυξημένες από πέρσι σε καμία περίπτωση τα ποσοστά είναι τόσο υψηλά όσο γράφουν τα δημοσιεύματα που αναπαράγονται. Άλλο στοιχείο είναι ότι στα social media και σχετικές σελίδες βλέπουμε όταν κάποιοι ζητούν δωμάτια για τον Αύγουστο να υπάρχει μεγάλη προσφορά και διαθεσιμότητα δωματίων.

Πάντως όσο και καλοπροαίρετα να θέλεις να το δεις, από το -80% πτώση πέρσι, να έχουμε +80% πληρότητα φέτος , όταν γνωρίζουμε τον μειωμένο αριθμό των αυτοκινήτων που περνούν τα σύνορα, ότι τα σύνορα άργησαν να ανοίξουν και οι αφίξεις από Βουλγαρία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Β. Μακεδονία, Τουρκία κλπ είναι πολύ μειωμένες ως μηδενικές και μόνο Ρουμάνοι και ίσως Πολωνοί έχουν μια αυξητική τάση από πέρσι.

Κανένας δεν αρνείται ότι τα Σ/Κ έχει αυξηθεί η οδική επισκεψιμότητα από την Θεσσαλονίκη ειδικά στους Αμμολόφους και τις παραλίες του Δήμου, αλλά το μπάχαλο που δημιουργείτε στα διόδια όσο κατά την είσοδο όσο και κατά την επιστροφή, φοβίζει πολλούς ότι σε λίγο θα λειτουργήσει αρνητικά.

Όσο οι αφίξεις αεροπορικώς φέτος είναι ακόμα χειρότερες και από πέρσι, αφού η κίνηση είναι μειωμένη κατά 78% ακολουθούν μερικά στατιστικά στοιχεία. ΠΗΓΗ.

Επίσης ο διευθυντής της FRAPORT του αεροδρομίου της Καβάλας Ν. Δασκάλου δηλώνει απαισιόδοξος για το φετινό καλοκαίρι και δηλώνει μια πτώση φέτος αφίξεων τουριστών τουλάχιστον -60-70% από το 2019.

Και όπως λέει ο σοφός λαός στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό, άρα απομένει να μάθουμε στο μέλλον αν και το φετινό success story (+80%) της διοίκησης είναι και πάλι fake………

13
0
X
+
error: Content is protected !!