Εικόνα από την πεντάλεπτη επίσκεψη μου στο μίνι μάρκετ σήμερα:
Ένας ο μαγαζάτορας με μάσκα!
Πέντε πελάτες και εγώ 6. Όλοι χωρίς μάσκα πλην μιας γιαγιάς και εμου.
Χώρος μικρός, ακούς και άθελα σου πολλά.
Πρώτος διάλογος στο ταμείο.
Πελάτης: Τάμαθες η #####η της ###### προχτές πήγε και έκανε test γιατί ήθελε να πάει με καράβι για διακοπές και βγήκε θετική και τώρα είναι κλεισμένη (καραντίνα) στο σπίτι. Τότε ακούγετε και άλλος πελάτης: Και ο *****ης του ******* πονούσε το κεφάλι του και ο λαιμός έκανε self και μετά στο μικροβιολογικό και είναι θετικός και έχει πυρετό και ρίγος…..
Τότε εγώ ο ξύπνιος, ο πρωτευουσιάνος, ο μορφωμένος κακό μου χρόνο να έχω, είχα την φαεινή ιδέα να ρωτήσω τον διπλανό μου πελάτη ο οποίος είναι φιλικός γείτονας μου: Γιατί δεν φοράει μάσκα; Ο άνθρωπός μου απάντησε ότι έχει εμβολιασθεί και ότι μπήκε για 5 λεπτάκια για κάτι λίγα ψώνια και έτσι δεν έβαλε μάσκα, του είπα λάθος του, και του είπα και εγώ εδώ και μήνες είμαι πλήρως εμβολιασμένος, αλλά στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους συνωστισμού πάντα φοράω μάσκα… Και τότε μια βροντερή φωνή που ακόμα και άγρια αγελάδα τρομάζει ακούγεται να μου λέει: Δικαίωμα σου να είσαι ένας φοβιτσιάρης από τα κανάλια και εδώ εμείς δεν γουστάρουμε μάσκες και εμβόλια και ποιος είσαι εσύ να μας πεις τι να κάνουμε και ο περίπου 30χρονος (χωρίς άλλα στοιχεία, διακριτικά και περιγραφές) έκλεισε με ένα επιστημονικότατο  αει τράβα από δω…….
Όταν έφτασα στον μαγαζάτορα ταμείο, του λέω καλά βρε ########## στην είσοδο σου γράφεις: Μέχρι 3 πελάτες στο μαγαζί. Απαγορεύεται η είσοδος χωρίς μάσκα. Βλέπεις να ισχύει αυτό εδώ μέσα; Αν έρθει κάποιος για έλεγχο αυτή την στιγμή θα φας ένα γερό πρόστιμο και μάλλον θα σε κλείσουν για μερικές μέρες. Και μου απάντησε: Nαι το ξέρω αλλά τι να κάνω; Να μαλώνω με όλους; Έκανα τα εμβόλια μου, φοράω την μάσκα μου και τα χώνω από μέσα μου, τι να κάνω να τσακώνομαι;

Έσκυψα και εγώ το κεφάλι πλήρωσα και έφυγα.
Έφτασα σπίτι πρώτο μέλημα να επιβεβαιώσω τα νέα 2 κρούσματα, όντως και τα δύο επιβεβαιώθηκαν, νεαρή κοπέλα 18/19 ετών θετική σε rapid test που έκανε για να πάει διακοπές σε νησί. Τώρα σπίτι με πολλή ήπια συμπτώματα. Πάνε οι διακοπές.
Και ο ********** του ********* επιβεβαιώθηκε και αυτός 17/18 ετών θετικός καραντίνα σπίτι, ήπια συμπτώματα.

Αυτά τα 2 νέα κρούσματα έρχονται και προστίθενται σε μια λίστα κρουσμάτων στη Νικήσιανη που μέρα με την μέρα αυξάνουν. Μεγάλος αριθμός νεαρών ατόμων επί των πλείστων αλλά και όχι μόνων, καθημερινά αυξάνει τον αριθμό των κρουσμάτων στη Νικήσιανη και γύρω περιοχή.

Μας προειδοποιούν ότι με την επιστροφή των διακοπών θα υπάρξει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, αλλά στην Νικήσιανη και φαντάζομαι και αλλού, είμαστε ακόμα στη φάση λόγου του υποχρεωτικού τεστ που απαιτείτε για πας ταξίδι, πολλά ανυποψίαστα άτομα κάνοντας το τεστ για να πάνε διακοπές βγαίνουν θετικοί.

Η επιστροφή θα αρχίσει σε λίγο σιγά σιγά και θα μετράμε.

Η κατάσταση ήδη είναι επιβαρυμένη στην περιοχή μας.
Με αγωνία περιμένουμε την εξέλιξη στον αριθμό των κρουσμάτων στη συνέχεια, τώρα που οι επισκέπτες μας από το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό (κάποιοι πολύ κακό δείγμα) σιγά σιγά αναχωρούν, μεγάλος αριθμός γάμων, βαπτίσεων, πολλά τα γλέντια, ακόμα μέχρι και συναυλία 2.000 – 2.500 ατόμων θα έρθουν να προστεθούν στα κρούσματα της επιστροφής.

9
4
X
+
error: Content is protected !!