Αγιασμός Σχολείων Παγγαίου

Αγιασμός σχολείων Παγγαίου

Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολικών μονάδων του δήμου Παγγαίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρευρέθη σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Γάκη, την αντιδήμαρχο, Αποστολία Δημητρακούδη, την πρόεδρο της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής δήμου Παγγαίου, Ελένη Μπενή και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ, Χρήστο Μποσμπότη, επισκέφτηκε το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης καθώς και το 3ο Δημοτικό Σχολείο της έδρας του δήμου.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του, ο δήμαρχος Παγγαίου ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο και παράλληλα, υγεία και δύναμη για μια δημιουργική, νέα σχολική χρονιά, τονίζοντας: «Δε ζούμε απλά μια περίοδο που επηρεάζεται από την οικονομική κρίση, βιώνουμε πλέον και μια κρίση αξιών. Για τον λόγο αυτό,  συνολικά, η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό, συμβάλλοντας  εμπράκτως στην επίτευξη του αντικειμενικού στόχου για ολοκληρωμένη μόρφωση και γνώση», σημειώνοντας, επί της ουσίας, ότι και οι  γονείς, με τη σειρά τους, οφείλουν να στέκονται δίπλα στους μαθητές, αρωγοί και συμπαραστάτες.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλως, κ.κ. Χρυσόστομος, μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού, στην οποία χοροστάτησε,  μετέφερε το μήνυμά του προς τη μαθητιώσα νεολαία για την έναρξη του νέου σχολικού έτους: «Εὐχόμεθα, λοιπόν, ἀγαπητά μας παιδιά, ἡ νέα σχολική περίοδος, τήν ὁποίαν μέ πολλή χαρά εὐλογήσαμε προηγουμένως μέ τήν τελετή τοῦἉγιασμοῦ καί τίς εὐχές τῆς Ἐκκλησίας, νά βρίσκεται σέ πιό φωτεινό κοινωνικό καί ἐθνικό πλαίσιο. Διότι ὅπως ἔδειξαν τά ἀποτελέσματα τῶν φετεινῶν πανελληνίων ἐξετάσεων ἡ πρόοδος σας συμπορεύεται μέ τήν κοινωνική καί ἐθνική πρόοδο».

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,988 προβολές
X
+