Και φέτος Πανσέληνο στην Ανακτορούπολη Ν. Περάμου.

Και φέτος η εκδήλωση “Στο φως του φεγγαριού” στο βυζαντινό κάστρο Ανακτορουπόλεως στην Ν. Πέραμο σε συνεργασία Δήμου Παγγαίου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και Θάσου στα πλαίσια των συνολικά 93 εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, σε 115 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη τη χώρα που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την πανσέληνο του Αυγούστου, που φέτος πέφτει στις 7/8.

Μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη

Το κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις εκδηλώσεις  και έδωσαν και την έγκρισή τους ώστε στο Bυζαντινό κάστρο Ανακτορουπόλεως της Ν.Περάμου να πραγματοποιηθεί το Μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη από τη Μικτή Χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού συλλόγου Νέας Περάμου με την συνεργασία του Δήμου Παγγαίου.

Θυμίζουμε ότι αυτός ο θεσμός άρχισε στον δήμο μας από πέρσι και θυμίζουμε ότι η περσινή εκδήλωση είχε φιλοξενήσει με μεγάλη επιτυχία την παράσταση “Ρεμπέτικη Ιστορία 1917 – 1951” με το μουσικό σχήμα  “Παγγαιορήτες” και το μουσικό εργαστήρι Αμισιανών. 

 

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,635 προβολές
X
+