70 Πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στη Μουσθένη σήμερα φτάνουν άλλοι 1000.

70 Πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στη Μουσθένη σήμερα φτάνουν άλλοι 1000.

προσφυγες2BΕδώ και 48 ώρες ένα λεωφορείο με 70 πρόσφυγές είναι ακινητοποιημένο στα διόδια της Μουσθένης. Το λεωφορείο που ξεκίνησε από το hot spot της Ορεστιάδας με προορισμό την Ειδομένη αλλά λόγω του ότι τα σύνορα με τα Σκόπια είναι κλειστά η αστυνομία σταμάτησε το λεωφορείο στη Μουσθένη αφού στα σύνορα ακόμα παραμένουν οι πρόσφυγες στα 18 λεωφορεία που αναχώρησαν από την Καβάλα το περασμένο Σάββατο.

Έκτακτη σύσκεψη στη Καβάλα

Το πρόβλημα πλέον των προσφύγων χτυπά  έντονα την πόρτα στη γειτονιά μας αφού σήμερα αναμένονται περίπου άλλοι 1000 πρόσφυγες στη πόλη της Καβάλας και για αυτό τον λόγο έγινε έκτακτη σύσκεψή χτες το βράδυ στη Καβάλα, το παρόν στη σύσκεψη έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλλίπων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ Προκόπιος, οι δήμαρχοι, Καβάλας Δήμητρα Τσάνακα,Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος,ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γεώργιος Γκράνας,  ο αστυνομικός Υποδιευθυντής Καβάλας κ.Σιμούδης, ο Στρατηγός της Μεραρχίας Καβάλας και αντιδήμαρχοι.

Μετά την σύσκεψη εκδόθηκε το παρακάτω ανακοινωθέν.

Παρακολουθώντας με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα που λαμβάνει δραματικές διαστάσεις, επαναλήφθηκε σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2016 ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων, μεταξύ των άλλων, με την παρουσία του Σεβασμιότατου μ
Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιου, του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου και των δημάρχων Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, Παγγαίου Φίλιππα Αναστασιάδη και Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου όπου αφού συζήτησαν εκτενώς και με κάθε λεπτομέρεια την υφισταμένη κατάσταση κατέληξαν στα ακόλουθα:

Η κοινωνία της Π.Ε. Καβάλας είναι σε κάθε περίπτωση πρόθυμη στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πλαίσιο του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Πλην όμως είναι κοινή εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες, αναγκαίες και στοιχειώσεις υποδομές για τη φιλοξενία των προσφύγων. Επίσης, δεν έχει παρασχεθεί καμία απολύτως πληροφόρηση από τους αρμόδιους κυβερνητικούς θεσμούς σχετικά με τυχόν υφιστάμενα σχέδια, δράσεις και προθέσεις για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω ζητείται: Η σύγκληση το συντομότερο δυνατό – σε κάθε περίπτωση έως το τέλος της εβδομάδας – όλων των εμπλεκόμενων τοπικών θεσμικών φορέων και με την απαραίτητη παρουσία των βουλευτών της Π.Ε. Καβάλας προκειμένου άμεσα και υπεύθυνα η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τους τρόπους και τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων από αυτήν μέτρων.

 

 

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
3,698 προβολές
X
+