Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Ιωάννη Πλακιωτάκη, αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή μας.

Αρχικά, ο Βουλευτής έθεσε υπ’ όψιν του Υπουργού τις σοβαρές ζημίες που δημιουργήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα στις λιμνοθάλασσες Αγιάσματος, Βάσοβας και Ερατεινού Κεραμωτής και ειδικότερα αναφέρθηκε στις εκτεταμένες διαβρώσεις που έχουν δημιουργηθεί στις συγκεκριμένες περιοχές. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε το Βουλευτή πως υπάρχει η δυνατότητα και η βούληση να προβεί σε άμεση διενέργεια των απαιτούμενων μελετών προς αποκατάσταση των ζημιών, μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος εκ μέρους των Τοπικών Αρχών.
Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα αλιευτικά καταφύγια τόσο της παραλίας Κάρυανης όσο και των Λιμεναριών, τα οποία έχουν γεμίσει με φερτό υλικό, με αποτέλεσμα να αδυνατούν οι αλιείς να εισέλθουν σε αυτά.
Όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της πορθμειακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου, που έθεσε για μία ακόμη φορά ο Βουλευτής, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το δρομολόγιο αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει. Επιπλέον, μελετάται και το αίτημα που υπέβαλε ο Εμπορικός Σύλλογος της Νέας Περάμου για σύνδεσή της με το νησί της Θάσου.
Θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο αντρών αποτέλεσαν και τα διάφορα αιτήματα υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας που επιθυμούν δια της κινητικότητας να μετακινηθούν σε άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου με ενδεχόμενη τη στελέχωση της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Καβάλας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό για μία ακόμη εποικοδομητική συνάντηση και για το ενδιαφέρον που πάντα επιδεικνύει στα ζητήματα που του θέτω, πολλά εκ των οποίων θα επιλυθούν πολύ σύντομα. Ειδικά το θέμα των λιμνοθαλασσών του Δήμου Νέστου, που έχει ανησυχήσει πολύ τον οικείο
Συνεταιρισμό και τα μέλη του, πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!