Σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα κορονοϊού, εξ αυτών τα 14 είναι εισαγόμενα.
Τα 13 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας + 1 εισαγόμενο κρούσμα πρόκειται για ταξιδιώτη που έφτασε στην χώρα μας πριν λίγες μέρες, ο οποίος αισθάνθηκε συμπτώματα και πήγε μόνος του να εξεταστεί.
Όσον αναφορά τα εισαγόμενα κρούσματα δεν δίδονται γεωγραφικές πληροφορίες πέραν του γενικού: εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Μέχρι πρόσφατα για τα εισαγόμενα κρούσματα αναφερόταν η πύλη. Π.Χ. Προμαχώνας, Ελληνικό κλπ.

Αναλυτικά ο “χάρτης” για τα υπόλοιπα των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας έχει ως εξής:

7 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
1 στην περιφερειακή ενότητα Σερρών
3 στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης
1 στην περιφερειακή ενότητα Έβρου
1 στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας
1 στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης

Το ένα κρούσμα στην Ξάνθη αφορά μέλος της ομάδας της Ξάνθης ομάδα της Superleague, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό. Συγκεκριμένα σε έλεγχο της Πέμπτης (2/7), τα αποτελέσματα των τεστ έδειξαν σήμερα πως κάποιο μέλος της ακριτικής ομάδας έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.
Αποτέλεσμα ήταν ολόκληρη η ομάδα να μπει σε καραντίνα, ενώ όπως προβλέπεται ειδοποιήθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ, που έδωσε εντολή να απομονωθεί η ομάδα για πέντε μέρες και ο προσβεβλημένος από τον ιό να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Επίσης μέσω δημοσιεύματος έγινε γνωστό ότι 2 από τα εισαγόμενα κρούσματα αφορά 2 Σουηδούς τουρίστες που εξετάστηκαν χτες και μέχρι σήμερα που βγήκαν θετικά τα test τους κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στην Αθήνα προκαλώντας συναγερμό στις αρχές. ΕΔΩ

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 3.486 εκ των οποίων 54.8% άνδρες. Από το σύνολο των 3.486 κρουσμάτων, 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος και αριθμός των θανόντων παραμένει στους 192.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

0
0
X
+
error: Content is protected !!