Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσαν 32 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου με θέμα τις εξοντωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς.
Όπως τονίζουν, έχουν πληθύνει οι φωνές που κάνουν λόγο για μετακινήσεις σε καταστήματα που φημολογείται ότι θα κλείσουν, με τις περιπτώσεις μητέρων με μικρά παιδιά και μειωμένο ωράριο να είναι πολλές. Αναφέρθηκαν, επίσης, στην περίπτωση Καβαλιώτη εργαζομένου ΑμεΑ, ο οποίος μετά από 17 χρόνια, μεταφέρθηκε σε κατάστημα ακατάλληλο για εργαζόμενους για αναπηρία, δεχόμενος παράλληλα πιέσεις ώστε να προβεί σε εθελουσία αποχώρηση και να αποποιηθεί την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.
Να τονιστεί τους ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς κατέθεσε αίτηση στο Υπουργείο Εργασίας για τη διενέργεια τριμερούς διαδικασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, βάσει του ΠΔ 240/2006 «περί θεσπίσεως γενικού πλαισίου ενημέρωση διαβούλευση των εργαζομένων», καθώς η διοίκηση τους Τράπεζας δεν εκπλήρωσε τους οριζόμενες από το εν λόγω Π.Δ. υποχρεώσεις τους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

1. Είναι εν γνώσει τους οι καταγγελίες των εργαζομένων;
2. Προτίθενται να κάνουν δεκτό το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής- Πειραιώς για τριμερή συνάντηση;
3. Γνωρίζουν πόσοι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν το τελευταίο δίμηνο σε καταστήματα που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τράπεζας, προβλέπεται να κλείσουν;
4. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλίσουν την προστασία των ευάλωτων ομάδων εργαζομένων;

Η βουλευτρία Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

Ακολουθεί ολόκληρη η επερώτηση των 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας σχετικά με τις συνεχείς, εξοντωτικές μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ υποκαταστημάτων του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς. Συγκεκριμένα, στις 23/4/2021, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει τις εξοντωτικές μεταθέσεις των εργαζομένων σε καταστήματα που φημολογείται ότι θα κλείσουν», και συνεχίζει τονίζοντας ότι «μετακινούνται συνάδελφοι με ουσιαστική εργασιακή παρουσία, στον ίδιο νομό μεν αλλά πολλά χιλιόμετρα μακριά, μητέρες με μικρά παιδιά και μειωμένο ωράριο, συνάδελφοι που έχουν προσληφθεί με ειδικό νόμο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε γίνει δέκτες καταγγελιών για τιμωρητική συμπεριφορά και σε εργαζόμενους ΑΜΕΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, Καβαλιώτης υπάλληλος ΑΜΕΑ με 84%
αναπηρία, μετά από 17 χρόνια, μεταφέρθηκε σε κατάστημα ακατάλληλο για εργαζόμενους για αναπηρία, δεχόμενος παράλληλα πιέσεις ώστε να προβεί σε εθελουσία αποχώρηση και να αποποιηθεί την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.
Παράλληλα, με επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζόμενων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (21/5/2021), γνωστοποιεί φαινόμενα αντεπαγγελματικής και επιθετικής συμπεριφοράς σε βάρος εργαζομένων του καταστήματος Ξάνθης (1190), με ευθύνη-όπως σημειώνει-της Διεύθυνσης του Καταστήματος.
Να τονιστεί επίσης ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς κατέθεσε αίτηση στο Υπουργείο Εργασίας για τη διενέργεια τριμερούς διαδικασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, βάσει του ΠΔ 240/2006 «περί θεσπίσεως γενικού πλαισίου ενημέρωση dιαβούλευση των εργαζομένων», καθώς η διοίκηση της Τράπεζας δεν εκπλήρωσε τις oριζόμενες από το εν λόγω Π.Δ. υποχρεώσεις της.
Επειδή, οι καταγγελίες εργαζομένων στην εν λόγω Τράπεζα πληθαίνουν.
Επειδή, η ανασφάλεια για το μέλλον των εργαζομένων στην Τράπεζα αυξάνεται.
Επειδή, η μετακίνηση εργαζομένων (ειδικά εκείνων των ευπαθών ομάδων) σε καταστήματα που σχεδιάζεται να κλείσουν θεωρείται εκβιαστική κίνηση.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Είναι εν γνώσει τους οι καταγγελίες των εργαζομένων;
Προτίθενται να κάνουν δεκτό το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς για τριμερή συνάντηση;
Γνωρίζουν πόσοι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν το τελευταίο δίμηνο σε καταστήματα που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τράπεζας, προβλέπεται να κλείσουν;
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλίσουν την προστασία των ευάλωτων ομάδων
εργαζομένων;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αλεξιάδης Τρύφωνας
Αυγέρη Δώρα
Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Βερναδάκης Χριστόφορος
Βέττα Καλλιόπη
Ηγουμενής Νικόλαος
Θραψανιώτης Μανώλης
Καλαματιανός Διονύσης
Καρασαρλίδου Φρόσω
Κασιμάτη Νίνα
Μάλαμα Κυριακή
Μαμουλάκης Χαράλαμπος
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραϊτής Θάνος
Νοτοπούλου Αικατερίνη

Πούλου Παναγιού
Ραγκούσης Ιωάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Σκούφα Ελισάβετ (Μπέττυ )
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Φίλης Νικόλαος
Φωτίου Θεανώ
Χαρίτου Δημήτριος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Ψυχογιός Γεώργιος

4
0
X
+
error: Content is protected !!