Ραγδαία αύξηση σε διασωληνωμένους και θανάτους καταγράφεται τα τελευταία 24ώρα  με επίκεντρο την Αθήνα.  Ο Ε.Ο.Δ.Υ σήμερα Κυριακή 28/2 ανακοίνωσε 1269 νέα κρούσματα, 36 νέους θανάτους και οι διασωληνωμένοι είναι 391.  Το σύνολο των κρουσμάτων έφτασε τα 191.100 και το σύνολο των θανάτων στους 6.504.

Το ποσοστό θετικότητας εκτοξεύτηκε σήμερα Πανελληνίως στο 4.82 όταν ο μ.ο της βδομάδας που πέρασε ήταν 3,54%. 

Οι δύο τελευταίες νύχτες και μέρες θεωρούνται τα 2 χειρότερα 24’ωρα για τα νοσοκομεία της Αθήνας από την έναρξη της πανδημίας. Οι Μ.Ε.Θ  κατειλημμένες όπως και σχεδόν και όλες οι κλίνες. Στον Ευαγγελισμό (φωτο) ασθενείς με covid μαζί με ασθενείς χωρίς covid σε διαδρόμους και ράντζα.
Στο Νοσοκομείο Αττικό του Σωτήρη Τσιόδρα γιατροί καλούν τον εισαγγελέα να παρέμβει και σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:
• Πάνω από το 1/3 των κλινών του έχει διατεθεί για νοσηλεία ασθενών Covid.
• Υπάρχουν 67 ασθενείς σε ράντζα και φορεία.
• Μία ολόκληρη πτέρυγα νοσηλείας είναι σε απομόνωση λόγω εκτεταμένης μόλυνσης των ασθενών και του προσωπικού της με Covid 19.
• Νοσηλεύονται 33 ασθενείς στις 33 κλίνες της ΜΕΘ Covid, ενώ στη γενική ΜΕΘ non Covid 10 ασθενείς στις 10 κλίνες. Κι ενώ συμβαίνει ξεκίνησε από χθες η εκκένωση και των 10 κλινών της εναπομείνασας γενικής ΜΕΘ για τη μετατροπή της σε Covid και τη διάθεση μόνο 3 κλινών Γενικής ΜΕΘ στη Μονάδα εμφραγμάτων (μαζί με τους στεφανιαίους ασθενείς!!!).
Και προσθέτουν:
Με μετακινήσεις γιατρών και ασθενών από τις κλινικές προσπαθούν να διαχειριστούν τα νοσοκομεία της Αττικής τη σχεδόν πλήρη κάλυψη των κλινών ΜΕΘ και των απλών κλινών για κορονοϊό, καθώς επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των ειδικών για μεγάλη αύξηση εισαγωγών και διασωληνώσεωνλόγω της πανδημίας. Καταγγέλλουν τους κινδύνους για τους ασθενείς, Covid και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αττικόν» ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ακολουθεί ένα καταστροφικό για το νοσοκομείο, επικίνδυνο για τους ασθενείς, απάνθρωπο για το προσωπικό και τελικά αναποτελεσματικό σχέδιο. Το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο δηλώνει: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το επικίνδυνο σχέδιο. Καταγγέλλουμε στους πολίτες, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αυτές τις επικίνδυνες και παρανοϊκές επιλογές». ΕΔΩ

Τα κρούσματα στην Καβάλα σήμερα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ είναι 5 και στη Θάσο 1. 

Στο Νοσ. Καβάλας νοσηλεύονται 25 ασθενείς με κορονοϊό. Ανησυχία για ότι τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ για την π.ε. Καβάλας αυτή την βδομάδα έφτασαν τα 76 και υπάρχουν και άλλα που έχουν καταγραφεί και σε ιδ. εργαστήρια. 

Στον Δήμο Παγγαίου είχαμε 2 κρούσματα σε μαθητές του Λυκείου της Ν. Περάμου με αποτέλεσμα να κλείσουν αυτή την φορά 2 τμήματα του Λυκείου της Ν. Περάμου, το Γ1 και το Γ θετική έως τις 11 Μαρτίου. Είχαμε ακόμα  1 κρούσμα ενήλικου στη Ν.Πέραμο όπου η περιοχή συνεχίζει να δίνει κρούσματα με αποτέλεσμα την Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία Νέας Περάμου 10:00 με 13:00 για διενέργεια δωρεάν Rapid test. Όπως επίσης καταγράφονται κρούσματα σε χωριά του πρ. Δήμου Πιερέων.

Χτες ακούσαμε τον Δήμαρχο Παγγαίου στην τηλεόραση για πρώτη φορά να λέει ότι ΝΑΙ υπάρχει πρόβλημα ειδικά στα σχολεία, ότι υπάρχει γενική διασπορά στον Δήμο Παγγαίου και ότι και εκείνος είναι υπέρ της άποψης ότι θα ήταν καλό τα σχολεία του Δ. Παγγαίου να κλείσουν, αλλά αυτό εξαρτάται από το υπουργείο Παιδείας.

Μηνιαία  στατιστικά Π.Ε. Καβάλας  ανά εβδομάδα.

1Φεβ.-7Φεβ 2 2 4 2 2 5 0   17
8ΦΕΒ-14Φεβ. 6 7 5 3 9 8 5   43
15Φεβ-21Φεβ. 3 7 4 12 12 10 4   52
22Φεβ-28Φεβ. 7 16 13 13 13 5   76
ΣΥΝΟΛΟ                 188
6
4
X
+
error: Content is protected !!