Σε λιγότερο από 24 ώρες είχαμε δύο θανάτους Καβαλιωτών από covit. 

Νωρίτερα σήμερα ένας 57 χρόνος έχασε την μάχη στο Νοσ. Καβάλας. Και μερικές ώρες πιο πριν ένας 65χρόνος Καβαλιώτης γιατρός επεβίωσε από κορονοϊό στο νοσ. Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλευόταν. Ο άτυχος γιατρός είχε εμβολιασθεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson.

Αυτοί οι θάνατοι έρχονται να προστεθούν στο θάνατο της γυναίκας από τη Νικήσιανη ανεβάζοντας τον αριθμό σε 3 τις τελευταίες μέρες στο νομό μας.

Οι κορονοκλινικές του 5 ορόφου του Γ.Ν. Καβάλας πλέον έχουν γεμίσει αφού νοσηλεύονται 42 άτομα. Για αυτό το λόγο ολόκληρος ο Γ΄ όροφος του νοσοκομείου πλέον έχει μετατραπεί σε κορονοκλινική. Στη ΜΕΘ μονάδα αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 7 ασθενείς. 

Η κατάσταση στο νοσ. Καβάλας θεωρείτε οριακή ως κρίσιμη λόγω έλλειψης προσωπικού. Από τους 108 ανεμβολίαστους γιατρούς, νοσηλευτές που έχουν μπει σε αναγκαστική αναστολή μόνο 7 έχουν επιστρέψει μετά από εμβολιασμό τους.

Από χτες ο νομός Καβάλας πλέον είναι στο κόκκινο αφού βάση των στοιχείων που έδωσε ο ΕΟΔΥ ο νομός έχει τον μεγαλύτερο δείκτη θετικότητας στη χωρά  3,34%. μετά την Κάρπαθο 4,69%, όταν ο μέσος δείκτης της χώρας είναι 1.37%

  • Καβάλα: 3,34%
  • Πέλλα: 2,95%
  • Πιερία: 2,43%
  • Ημαθία: 3,14%

Όπως και μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων ανά 100 κατοίκων.

Τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν στο Ν. Καβάλας πληροφορίες λένε ότι θα ισχύσουν από αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου.

 

 

0
6
X
+
error: Content is protected !!