Δυστυχώς η επιστροφή του κορονοϊού στα μέρη μας είναι γεγονός. Καθημερινά έχουμε αύξηση κρουσμάτων στο Νομό Καβάλας και με την Θάσο να έχει φτάσει σε πολλή υψηλά επίπεδα. Στην υπόλοιπη π.ε. Καβάλας καθημερινά είναι αυξητική η τάση, από την 1 Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί μόνο στην π.ε. Καβάλας (χωρίς την  Θάσο) σύνολο 38 κρούσματα και από αυτά τα 21 μόνο τις τελευταίες 5 μέρες.  Στον Δήμο Παγγαίου η ενημέρωση δεν υπάρχει γιατί η διοίκηση δεν αγγίζει το θέμα (σε αντίθεση π.χ. με τον Δήμο Θάσου), οι πληροφορίες έρχονται από στόμα σε στόμα ή όταν μια τρίτη υπηρεσία π.χ. σχολεία ανακοινώνουν το κλείσιμο τους λόγω κρουσμάτων.  Από δικές μας πληροφορίες γνωρίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα στον Δ. Παγγαίου που είναι γνωστά και επιβεβαιωμένα σε μας ανέρχονται τουλάχιστον σε 11 κρούσματα.  4 στην Γεωργιανή,  3 στην Ν. Πέραμο πριν λίγες μέρες, 2 στο Οφρύνιο, 1 Ελευθερούπολη και μόλις σήμερα ανακοινώθηκαν 2 ακόμα στην Ν. Πέραμο και μάλιστα τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρά άτομα. Δυστυχώς μας έρχονται πληροφορίες και για άλλα κρούσματα στη Ν . Πέραμο αλλά και  από άλλες περιοχές του Δήμου αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα επιβεβαιώσουμε και δεν τα ανακοινώνουμε. 

  Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στον Δήμο Παγγαίου το θέμα κορονοϊός ήταν και  είναι ταμπού και η διοίκηση δεν το αγγίζει (αγγίζει μόνο τα ευχάριστα και ψηφοθηρικά). Παρόλο αυτά κάποιοι διερωτώνται γιατί οι θάνατοι στον Δήμο αυξήθηκαν ραγδαία το 2020  ΕΔΩ.  Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αύξηση οφείλεται μόνο στον Κορονοϊό, αλλά είναι κοροϊδία και απαράδεκτο  ο Δήμος Παγγαίου πρώτον να μην γνωρίζει τον ακριβή αριθμό κρουσμάτων και αριθμό θανάτων από κορονοϊό. Όσο για τους θανάτους  ο Δήμος διαθέτει ληξιαρχείο που καταχωρούνται οι θάνατοι και στην ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρεται η αιτία θανάτου…….

Στην περίπτωση της Νικήσιανης και της εκεί περιοχής (Δ.Ε. Παγγαίου) που πέρασε σοβαρό πρόβλημα (κανείς δεν θα μάθει ποτέ την αλήθεια χωρίς εισαγγελική παρέμβαση) και οι ασφαλείς πληροφορίες μιλούν ότι μεταξύ της κλινικής και των εκεί χωριών τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 300 -400, οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 15-20 και οι νοσηλευθέντες εκείνη την εποχή στη κλινική και στο νοσοκομείο Καβάλας ξεπέρασαν τους 120-150. Αντί η διοίκηση να ασχοληθεί όταν η περιοχή εξέπεμπε sos , αντιδήμαρχος δήλωνε στα κανάλια της Καβάλας, δεν ασχολούμεθα με φήμες.  Ακόμα όταν το πρόβλημα του κορονοϊού στη Νικήσιανη και ειδικά της κλινικής έφτασε μέχρι την Βουλή, ο Δήμαρχος και ο Δήμος Παγγαίου δεν ασχολήθηκαν, μάλλον το θέμα ήταν πολύ κομματικό……..   Ακόμα όταν βδομάδες μετά που καθυστερημένα έγιναν test στους κατοίκους της περιοχής, έγιναν κατόπιν ενεργειών κατοίκων και του Βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη και όχι του Δήμου Παγγαίου. 

Ας ελπίσουμε το τρίτο κύμα μην φτάσει την περιοχή μας, αλλά ένα μέτρο προστασίας της κοινωνίας είναι η σωστή ενημέρωση και επίγνωση της αλήθειας και όχι η ωραιοποίηση καταστάσεων.   

 

12
20
X
+
error: Content is protected !!