Στην καθημερινή ενημέρωση του Ε.ΟΔ.Υ πριν λίγο ανακοινώθηκαν 2 νέα κρούσματα στν Π.Ε.Καβάλας.

Σε ύψιστο συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στην Καβάλα, μετά την καταγραφή δύο νέων κρουσμάτων στο Ν.  Καβάλας.

Σχετικά με το  κρούσμα σε 85χρονο σε τρόφιμο του Κωνστάντειου Γηροκομείου Καβάλας. Ο 85χρόνος παρουσιάζει χαμηλό πυρέτο και τέθηκε σε περιορισμό σε δωμάτιο του γηροκομείου .  Το ίδρυμα επισκέφτηκε ο νομίατρος Χρ. Παπαδόπουλος. Με εντολή του Ε.Ο.Δ.Υ. το Γηροκομείο σφραγίστηκε και κανείς  τρόφιμος, εργαζόμενος και συγγενής δεν μπορεί να βγει ή να μπει. Αποστολή του ΕΟΔΥ αναμένεται στην πόλη ώστε να προχωρήσει σε έλεγχο σε 80 περίπου άτομα (τρόφιμους και εργαζόμενους του ιδρύματος ) και να προχωρήσει σε ιχνηλάτηση, επάφών και συγγενών. Παρόλο που ο ασθενής παρουσιάζει χαμηλό πυρετό χαρακτηρίστηκε ως ασυπτωματικός, όρος που πολλές φορές παραπλανεί τον κόσμο.

Η «σιωπηλή εξάπλωση»

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι έως και το 45% των ασθενών μολύνεται από ασυμπτωματικούς φορείς,  η «σιωπηλή εξάπλωση» όπως αποκαλείτε δηλαδή η ασυμπτωματική διασπορά που έχει παρατηρηθεί στον νέο κορωνοϊό, SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί ότι έχει την ικανότητα να μολύνει τους ξενιστές χωρίς να γίνεται αντιληπτός και έτσι καταφέρνει να επεκτείνεται. Τα ασυμπτωματικά άτομα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο ίσως υπερβαίνει τις 14 ημέρες. Μελέτη, μεταξύ των 331 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά δεν παρουσίασαν συμπτώματα, σχεδόν τα μισά από 76 άτομα που εξετάστηκαν με αξονική τομογραφία, εμφάνισαν σημάδια βλάβης στους πνευμονικούς ιστούς. πηγή

0
0
X
+
error: Content is protected !!