Πρόγραμμα ERASMUS

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+: “PICS –Practice Innovate and Create at School”
το 2 ο Δ.Σ. Ελευθερούπολης φιλοξενεί από 23 μέχρι 27 Απριλίου 2018 εκπαιδευτικούς και μαθητές από τα σχολεία εταίρους του προγράμματος.
Οι συμμετέχοντες που προέρχονται από τρεις (3) Ευρωπαϊκές χώρες: Φινλανδία, Γαλλία και Πορτογαλία (Αζόρες), θα επισκεφθούν το σχολείο μας για να γνωρίσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, να συνεργαστούν μαζί τους και να επιμορφωθούν από κοινού σε θέματα εκπαιδευτικής καινοτομίας και δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.
Μέσα από τις προγραμματισμένες ενδοσχολικές επιμορφώσεις, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την Ψηφιακή Αφήγηση, τη Ρομποτική, την Κωδικοποίηση (Digital Storytelling, Scratch, QR Codes) και να εξοικειωθούν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδακτική πράξη.
Παράλληλα, με εκπαιδευτικές επισκέψεις στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, την Τετάρτη 25 Απριλίου και στο ΙΝ.ΑΛ.Ε Νέας Περάμου, την Πέμπτη, 26 Απριλίου που συνοδεύονται από κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες, θα αξιοποιήσουν τα εκπαιδευτικά εργαλεία των επιμορφωτικών σεμιναρίων και θα γνωρίσουν χώρους ιδιαίτερης αρχαιολογικής και επιστημονικής σημασίας του τόπου μας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις σε μέρη ιδιαίτερου τοπικού και ιστορικού ενδιαφέροντος και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 25 Απριλίου με αποχαιρετιστήριο γεύμα που παραθέτει το Σχολείο προς τους φιλοξενουμένους του.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
921 προβολές
X
+