Μήπως ήρθε η ώρα να επανέλθει η κανονική και δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και στο Δήμο Παγγαίου. Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι του Δ. Παγγαίου είναι ανεμβολίαστοι;
Ήδη σε πολλούς Δήμους ξεκίνησαν ( ΚΥΑ υπ΄ αριθ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 53950/04-09-2021 (Β’ 4054) και πάλι οι δια ζώσης συνεδριάσεις, όπως στην Αλεξανδρούπολη, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε εκεί την προηγούμενη Τετάρτη, συμμετείχαν μόνο εμβολιασμένοι δημοτικοί σύμβουλοι κι έγινε διά ζώσης. Οι δε ανεμβολίαστοι συμμετείχαν δια τηλεδιάσκεψης όπως προβλέπει ο νόμος. Το ίδιο συνέβη και στους Δήμους Ιωαννίνων, Δήμο Λαμιέων, Αμύνταιου και άλλους πολλούς.

Ο δήμος Καβάλας ήδη ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα είναι μικτή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνου Πεφάνη θα συμμετέχουν μόνον εμβολιασμένοι σύμβουλοι και οι υπόλοιποι διαδικτυακά. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο ή στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ο Δήμος Παγγαίου διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες συνεδριάσεων  ή και το αμφιθέατρο και τα δύο πλήρως οπτικοακουστικά εξοπλισμένα ώστε να υποστηρίξουν και τους συμμετέχοντες ανεμβολίαστους δημοτικούς συμβούλους. 

Ήρθε η ώρα πλέον και το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου να επανέλθει στην κανονικότητα και δημοκρατία. Πολλές ήταν οι καταγγελίες όλους αυτούς τους μήνες για κλεισίματα μικροφώνων και αθέμητες συμπεριφορές σε δημοτικούς συμβούλους. Όσοι κάναμε το λάθος κάποιες φορές να παρακολουθήσουμε από το Υοutube τις συνεδριάσεις κουραζόμασταν από τις διακοπές σήματος, το κακό ήχο κλπ. Ήταν εμφανές ότι οι συνεδριάσεις συνήθως ξεκινούσαν με την παρουσία κάποιων δημοτικών συμβούλων αλλά λίγο μετά, μία μία οι θέσεις άδειαζαν, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι αποχωρούσαν.

Οι δια ζώσης συνεδριάσεις ενισχύουν τη δημοκρατική λειτουργία του συμβουλίου, τη διαφάνεια και την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών. Εκτός βέβαια αν κάποιοι δεν επιθυμούν αυτό !!!! 

39
0
X
+
error: Content is protected !!