Αγανάκτηση και θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο της Ελευθερούπολης αλλά και εν γένει στους επιχειρηματίες του Δήμου Παγγαίου προκάλεσε η αποκάλυψη της απαξιωτικής συμπεριφοράς της διοίκησης Παγγαίου προς τον εμπορικό σύλλογο Ελευθερούπολης.

Δεν φτάνει που οι έμποροι της Ελευθερούπολης αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της πανδημίας και του lockdown, δεν φτάνει που από τον Αύγουστο (εποχή που ήταν ακόμα ανοιχτή η αγορά πριν το lockdown 2) αντιμετωπίζουν, ρημαγμένα πεζοδρόμια, λακκούβες, σκόνες, λάσπες, θόρυβο και αποκλεισμένα μαγαζιά από τα καθυστερημένα έργα της “ανάπλασης”…. Δεν φτάνει που από την αρχή του έτους ήρθαν αντιμέτωποι με δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη που η διοίκηση Αναστασιάδη περιτέχνως προεκλογικά χωρίς να ενημερώσει κανέναν σε μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές απάτες, αύξησε τα δημοτικά τέλη τουλάχιστον κατά 60% και το φύλαξε για μποναμά για το νέο έτος (2020) για όλους τους κατοίκους του δήμου Παγγαίου. Δεν έφταναν όλα αυτά, αλλά αντιμετωπίζουν και μια απαξιωτική και εχθρική συμπεριφορά της διοίκησης Αναστασιάδη.

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι ο κ Αναστασιάδης και η διοίκηση του πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων επιστολή με προτάσεις και αίτημα για μείωση δημοτικών τελών που κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερούπολης από τις 13-11 -2020 με αριθμό πρωτ.18871 . Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ελευθερούπολης Φώτης Τουφεξής ποτέ δεν έλαβαν κάποια απαντητική επιστολή ή ο δήμαρχος ή κάποιος της διοίκησης να έρθει σε επαφή μαζί τους. Έκτοτε (13-11-2020 ) ημέρα κατάθεσης της επιστολής του εμπορικού συλλόγου, η οικονομική επιτροπή έχει συνεδριάσει 4 φορές (20 /11- 4/12 – 7/12 – 18/12 ) καθώς και το δημοτικό συμβούλιο έχει συνεδριάσει 2 φορές (20/11 και 7/12) και η διοίκηση και σε καμία συνεδρίαση ούτε της οικονομικής επιτροπής ή του δημοτικού συμβουλίου, δεν έκανε γνωστή την ύπαρξη της επιστολής και του αιτήματος, και βέβαια δεν συζητήθηκε καθόλου. Ο σύλλογος προχώρησε στην επιστολή αίτημα αφού δεκάδες μικρές και μεσαίες επιχείρησης αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης αφού την εποχή του μηδενικού τζίρου, καλούνται μετά από χρόνια να πληρώνουν τα υπέρογκα αυξημένα δημοτικά τέλη Αναστασιάδη και στις επιχειρήσεις τους αλλά και στα σπίτια τους.

Θυμίζουμε ότι πέρσι τέτοια εποχή όταν τα μαύρα σύννεφα των άδειων ταμείων του δήμου Παγγαίου πύκνωναν και ο δήμος Παγγαίου άρχισε τις περικοπές, με πρώτες τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Ελευθερούπολης , ο Εμπορικός σύλλογος ήταν ο πρώτος που έτρεξε να συνδράμει και μάλιστα ανέλαβε το κόστος της κεντρικής συναυλίας της Ελευθερούπολης με τα έξοδα να βαραίνουν τον σύλλογο συγκεντρώνοντας το ποσόν από τα μέλη του συλλόγου, συναυλίας που η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου με απόφαση της έχει καταργήσει.

Βέβαια δεν είναι πρώτη φορά που ενέργειες σαν και αυτές δείχνουν ότι η διοίκηση και ακόμα περισσότερο ο Δήμαρχος Φιλ. Αναστασιάδης είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα που βιώνουν οι δημότες και οι επιχειρηματίες του Δήμου, θυμίζουμε το καλοκαίρι όταν το 80% των τουριστικών καταλυμάτων του δήμου ήταν άδεια, όταν ο χώρος της εστίασης βούλιαζε και ο τουρισμός παρέπαιε και παρέσυρε χιλιάδες δημότες στην απόγνωση, ο κ Αναστασιάδης ανέμελος έβγαινε στα Μ.Μ. ενημέρωσης και δήλωνε success story και ότι ο τουρισμός στον Δ. Παγγαίου έσκιζε και ότι υπήρχε μια πολύ μικρή πτώση του 10% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. ΕΔΩ και ΕΔΩ

Είναι καθολικό αίτημα όλων των δημοτών και των εμπόρων και επιχειρηματιών η μείωση των δυσβάσταχτων δημοτικών τελών που έχει επιβάλει η διοίκηση Αναστασιάδη εν μέσω πανδημίας και έχει οδηγήσει δημότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε απόγνωση και τους εξωθεί σε αδιέξοδο. Ήδη είναι γνωστό ότι πολλές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε λουκέτο και πολλές αυτές τις μέρες που κλείνει το έτος τρέχουν για λουκέτα πριν την έναρξη του νέου οικονομικού έτους.

0
0
X
+
error: Content is protected !!