Βαρύ ως ασήκωτο το κλίμα στη ΝΟΔΕ Καβάλας  μετά τη συνεδρίαση της  Πέμπτης που αφορούσε τις συμπεριφορές και την  δραστηριότητα του Μακάριου Λαζαρίδη.  Όπως έγινε γνωστό από τα δημοσιεύματα, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της ΝΟΔΕ συμφώνησαν επί της κριτικής στο Μακάριο Λαζαρίδη επιφύλαξη δήλωσαν μέλη των τοπικών Παγγαίου – Νέστου και  η στάση τους, δείχνει ότι συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Λαζαρίδη. Όλοι οι άλλοι αποδέχθηκαν το κείμενο.  Αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Πέμπτης έφερε και αλυσιδωτές αντιδράσεις ειδικότερα στη κοινωνία του Παγγαίου, αφού ξαφνικά γίνεται κατανοητό ότι κάποιοι πάνε να επιβάλουν πρόσωπα και καταστάσεις.  Όπως έχει χιλιοειπωθεί την απόφαση της σύνθεσης των ψηφοδελτίων όπως και του ψηφοδελτιού Καβάλας θα την έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 Στην περίπτωση της Καβάλας που το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο μόνος δικαιωματικά που πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ξαφνικά με το χρόνο καλλιεργήθηκε από έναν περίγυρο ότι και ο Μακάριος Λαζαρίδης θα είναι σίγουρα ο δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Καβάλας ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόθεση που ποτέ δεν ακούστηκε από κανένα επίσημο όργανο της παράταξης, αφού αυτό θα ξεπερνούσε κάθε κανόνα δεοντολογίας και ίσης μεταχείρισης όλων των άλλων υποψηφίων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο. 

Δήμος Παγγαίου και το σύνδρομο του Κόκερ Σπάνιελ. 

Ο άνθρωπος που πήρε χέρι χέρι τον Μακάριο Λαζαρίδη και όργωσε τον Δήμο Παγγαίου ήταν ο πρώην στενός συνεργάτης του Βασίλη Ξουλόγη και μέλος της ΔΗΜ.Τ.Ο   Βασίλης Νταϊδης. Εκτελών εξ΄αρχής  χρέη συνοδού (chaperon) του Μακάριου Λαζαρίδη στον Δήμο Παγγαίου, ο Βασίλης Νταιδης ήταν παρών στη συνεδρίαση (ΝΟΔΕ) της Πέμπτης και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προχώρησε στην υπογραφή της επιστολής. 
Σήμερα ο κ. Νταϊδης χαίρει εκτίμησης της διοίκησης του Δήμου Παγγαίου η οποία έχει ταχτεί ανοιχτά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως βλέπετε από τις δηλώσεις στο παρακάτω βίντεο από την τελευταία επίσκεψη του στον Δήμο μας.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει επισκεφτεί τον Δήμο μας δύο φορές και έχει υποσχεθεί να το κάνει και τρίτη φορά και αυτή την φορά ως πρωθυπουργός.  Έκτοτε όπως είναι γνωστό υπάρχουν συχνές επαφές Αναστασιάδη και προεδρικού (Ν.Δ.) περιβάλλοντος. Είναι γεγονός ότι ο κύριος Λαζαρίδης που δεν πάει πουθενά στο Παγγαίο χωρίς τον συνοδό του Β. Νταϊδη, πλέον εμφανίζονται μαζί και στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. Αλλά και οι επισκέψεις του Βασ. Νταϊδη στο δημαρχείο Παγγαίου είναι συχνές.

Όπως γράψαμε και πιο πάνω ένας περίγυρος! (και του Παγγαίου) γύρω από τον Μακάριο Λαζαρίδη (άραγε με εντολή και την άδεια;;;;) του Κυριάκου Μητσοτάκη καλλιεργούν εντέχνως την φράση ο Σύμβουλος επικοινωνίας του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης είναι ο εκλεκτός του αρχηγού για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Καβάλας. Αυτή η φράση που είναι κατάφωρη παραβίαση κάθε κανόνα δεοντολογίας και ίσης μεταχείρισης όλων των άλλων υποψηφίων για μια θέση στο ψηφοδέλτιο, δείχνει μεροληψία και ελοχεύει κινδύνους αφού σιγά σιγά μετατρέπεται σε: ο Σύμβουλος επικοινωνίας του Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης είναι ο εκλεκτός του αρχηγού για ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Καβάλας και κάποιοι μάλιστα διατείνουν ακόμα και βέβαιη υπουργοποίηση Λαζαρίδη. Το δόγμα αυτό μαζί με το σύνδρομο του Κόκερ σπάνιελ που διακατέχει κάποιους και στη διοίκηση αλλά και στη ΝΟΔΕ Παγγαίου έχουν καλλιεργήσει την ατμόσφαιρα που αποτυπώνεται στη φράση που ακούσαμε: Αφού ο Αρχηγός θέλει Μακάριο τότε στηρίζουμε Μακάριο και εφόσον ο Λαζαρίδης είναι στο Άμεσο περιβάλλον του Αρχηγού τότε πιθανόν να προσκομίσουμε περισσότερα οφέλη παρά με έναν άλλο “απλό” Βουλευτή. Και το άλλο εξωφρενικό που ακούστηκε σε πηγαδάκι (όχι τυχαίων ανθρώπων): Αφού ο Μακάριος είναι επιλογή του αρχηγού τότε θα είναι ο νικητής και εμείς θέλουμε να είμαστε με τον νικητή.
Αυτά τα ωραία στο Παγγαίο και όχι μόνον.
Όλες αυτές τις μέρες μετά την Πέμπτη και η ΝΟΔΕ και τα κεντρικά προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους αφού καταλαβαίνουν ότι η όλη διαμορφωθείσα κατάσταση εμφυλίου μόνο κακό κάνει στη Ν.Δ. και περιμένουν τον κ Αυγενάκη από την Αθήνα με εντολές άνωθεν. Η όλη κατάσταση αλλά περισσότερο οι συμπεριφορές του Μακ. Λαζαρίδη και του περίγυρου του έχουν εξοργίσει πολλούς αλλά όπως είπε κάποια “παλιά καραβάνα” της Νέας Δημοκρατίας: Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η επικοινωνιακή πατάτα κάνει καλό μόνο στον Λαζαρίδη και για αυτό συντηρείτε………………

0
0
X
+
error: Content is protected !!