Σκέψεις στην Παραλία Οφρυνίου…

Μια παραλία με περίπου 10.000 κατοικίες (2023) άλλες κύριες, άλλες δευτερεύουσες, άλλες παραθεριστικές, άλλες βραχυχρόνιας μίσθωσης…
Η τουριστική σαιζόν έχει αρχίσει.
Σήμερα μετά την πρωινή βροχή η εικόνα ήταν απελπιστική. Λάσπη παντού. Τα όμβρια ύδατα είχαν πλημμυρίσει κεντρικούς και καθέτους και πίσω δρόμους. Το ακόμη χειρότερο έκρυβαν τις αμέτρητες λακούβες.
Οι πεζοί έπρεπε να περπατούν με περρισσό θάρρος.
Ανεξάρτητα από την βροχή, οι δρόμοι και καινούργιοι και παλαιοί σε άθλια κατάσταση και το εννοώ. Ασφαλτοστρωμένοι και χωματόδρομοι.
Αντί να έχει φορέσει τα καλά της η “Τούζλα” για να υποδεχτεί τουρίστες και παραθεριστές.
Αντί να έχουμε φροντίσει κράσπεδα, ποδηλατόδρομο να έχουν μια φρεσκοβαμμένη και περιποιημένη όψη.
Αντί να φροντίζουμε τα χόρτα των κοινόχρηστων χώρων να είναι κομμένα.
Αντί να υπάρχει μια φρέσκια διαγράμμιση στους δρόμους, ίσα που φαίνονται οι γραμμές…
Αντί να έχουμε φροντίσει τους κάδους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων είναι απαίσιοι. Ώστε να μην μετακινούνται από τον αέρα με κάποια κατασκευή, να μην είναι σπασμένοι…
Αντί να βρούμε τρόπο να υπάρχει καθαριότητα όχι αποσπασματική αλλά καθημερινή ακόμη και τις απογευματινές και βραδινές ώρες που το πλήθος των ανθρώπων που κάνουν βόλτα και πετούν τα απορρίμματά τους στους μικρούς κάδους του πεζόδρομου, πρέπει με κάποιο μαγικό τρόπο να φροντίζουμε να αδειάζουν. Μια και είναι πολύ μικροί και είναι ήδη από το απόγευμα γεμάτοι, μιας και μιλάμε για πολύ κόσμο για τους 20-30 κάδους(μπορεί να λέω και πολλούς) χωρητικότητας 30-50 λίτρων.
Αντί να κάνουμε ότι καλύτερο για να ελαττώσουμε τα αμέτρητα κουνούπια της περιοχής.
Αντί να κάνουμε κάτι αποτελεσματικό με τα αδέσποτα.
Αντί να δημιουργήσουμε ένα δημοτικό πάρκινγκ.
Αντί να βρούμε τρόπους κάθε χρόνο το προϊόν μας να είναι καλύτερο.(ας σταματήσω εδώ)
Η εικόνα εγκατάλειψης αυτού του τόπου στο έλεος του με θλίβει βαθύτατα. Η στάση του Δήμου συνολικά με θλίβει. Αλλά τα ποσοστά των εκλογών μάλλον πάλι θα αποδείξουν πως οι συμπολίτες μου τα βρίσκουν ΟΛΑ ΚΑΛΑ!

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι η κυρία Fotini Pechlivani δεν είχε ενημερωθεί όταν έγραφε το κείμενο για την απώλεια της γαλάζιας σημαίας στην παραλίας Οφρυνίου.

0
0
X
+
error: Content is protected !!