“Είμαστε λίγοι, είμαστε μόνοι… Βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις… Για περίπου 2 χλμ απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Αστυνομία και διμοιρίες ΜΑΤ παντού. Απαγορεύθηκε η διέλευση ακόμα και στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει τους μαθητές στο σχολείο τους.

Αισθανόμαστε ξένοι στον ίδιο μας τον τόπο. Συλλήψεις συναγωνιστών! ΝΤΡΟΠΗ… Πού είναι η Ενότητα για την οποία φωνάζουμε και παλεύουμε όλον αυτό τον καιρό; Έστω και αυτή την ύστατη στιγμή ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθούν τα όσα δραματικά βιώνουμε αυτές τις ώρες καθώς και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την καταγγελία στη Διεύθυνση Δασών”. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη ” “Ενωμένοι για το νησί μας” τη στιγμή που η κατάσταση στην θέση “Πράσσα – Πολέμου Κάμπου” μοιάζει να έχει βγει εκτός κατάστασης… 

Και πως να μην έχει βγει.. Οπως διαβάζουμε στην σελίδα 902.gr  “Απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων αυτήν την ώρα, στην Τήνο, σε βάρος των κατοίκων που διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, από εταιρεία γερμανικών συμφερόντων.  Η αστυνομία, στην κυριολεξία σε ρόλο εργολάβου και υπερασπιστή των «επενδυτών», επιτέθηκε στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψει τα εκσκαφικά μηχανήματα και τις μπουλντόζες στην περιοχή «Πράσα», της κοινότητας Υστερνίων της Τήνου.   Χαρακτηριστικό της βίαιης καταστολής, είναι πως παρότι οι κάτοικοι αποχωρούσαν από το χώρο, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τους χτυπούν και να τους σπρώχνουν με τις ασπίδες.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές και οι συγκεντρωμένοι μεταβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα Τήνου ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους”. 

Οπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα σε άρθρο μας  Με εντολή του επικεφαλής “πιάστε καμία γυναίκα” οι αστυνομικές δυνάμεις δέρνουν κόσμο. Ο κύριος δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, προτίμησαν να παραμείνουν στην σιγουριά των γραφείων τους Παρόντες: ο λαός της Τήνου, ο Τήνιος,  ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αλαβάνος, ο οποίος και δέχτηκε τις ”περιποιήσεις” της αστυνομίας, σύσσωμη η αντιπολίτευση με τον Παναγιώτη Κροντηρά επικεφαλής δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας του και τους Πέτρο Κουσουνάδη και Άννα Μαραβέλια από την ελάσσονα μειοψηφία”.

Ελεος… Δεν γίνεται να βλέπουμε αυτές τις εικόνες (από τη σελίδα στα social media Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών)…. Μας ντροπιάζουν όλους… Θα ταξιδέψουν σε όλο το κόσμο… Οχι ρε για τις ανεμογεννήτριες… πηγή

0
0
X
+
error: Content is protected !!