Χαμένο γκρέϊντερ Δ.Παγγαίου, ζητούν από την εισαγγελία να ανοίξει και πάλι την υπόθεση.

Δημοτικός σύμβουλος του Ξουλόγη ομολογεί ότι ξέρει τι έγινε το χαμένο Γκρέϊντερ

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που απορούν πως ένα γκρέϊντερ 9,5 μέτρα να εξαφανίζεται από ένα δήμο και να μην υπάρχει κάποιος ένοχος και κανείς να μην ενδιαφέρεται για το πως και γιατί. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο μετά και από δικαστική απόφαση αφού όλοι οι πιθανοί υπεύθυνοι απαλλάχθηκαν. Η υπόθεση έρχεται και πάλι στην επιφάνεια αφού κάτοικος του Δ. Παγγαίου πήγε στην Εισαγγελία Καβάλας και ζήτησε να μάθει τι πρόκειται να γίνει με το μηχάνημα του Δήμου, αφού απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι. Επίσης γνωστός και έγκυρος εκδότης δημοσιογράφος της Καβάλας χτες μέσα από την έκδοση του ζητά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ζητά το δημοσίευμα του να εκληφθεί ως «μηνυτήρια αναφορά».

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Γανίτης έγραψε:

Είναι γνωστό σε όλους το ζήτημα του χαμένου Γκρέιντερ του Δήμου Παγγαίου, Την απουσία του μηχανήματος αυτού, διαπίστωσε η δημοτική αρχή του σημερινού Δημάρχου Φίλιππα Αναστασιάδη και ζήτησε με μηνυτήρια αναφορά, να διερευνηθούν από την δικαιοσύνη, οι τυχόν ευθύνες που υπάρχουν στους υπηρεσιακούς παράγοντες όπως και στους αιρετούς της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βασίλη Ξουλόγη. Πράγματι, παραπέμφθηκαν όλοι οι πιθανοί υπεύθυνοι για την απώλεια του μηχανήματος αυτού, αλλά σύμφωνα με την δικαστική απόφαση μετά την εξέταση της υπόθεσης, κανείς δεν βρέθηκε να είναι υπεύθυνος και απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Δεν θέλουμε να κρίνουμε την δικαστική αυτή απόφαση, αλλά νομίζουμε ότι η δικαιοσύνη είχε υποχρέωση να μην σταματήσει την διερεύνηση της υπόθεσης στην απόφαση αυτή, δεδομένου ότι είναι αδιανόητο να έχει χαθεί ένα τεράστιο και πανάκριβο μηχάνημα του Δήμου Παγγαίου και κανείς να μην βρίσκεται για να του καταλογιστούν ευθύνες. Νομίζουμε ότι η Εισαγγελία θα έπρεπε να ασκήσει αναίρεση και να διατάξει τον περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, γιατί δεν είναι δυνατόν να ζημιώνει ο Δήμος με ένα μηχάνημα τόσο πολύ ακριβό και κανείς να μην λογοδοτεί. Πιστεύουμε, ότι για την περιουσία του δημοσίου, αλλά και κάθε Δήμου, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι τα παραλαμβάνουν και έχουν την ευθύνη της φύλαξής τους και της διαχείρισής τους.

Αν είναι έτσι, θα μπορεί ο κάθε υπάλληλος, να ξεπουλάει κινητά στοιχεία της δημοτικής περιουσίας και κανείς να μην μπορεί να του αποδώσει ευθύνες. Πληροφορούμαστε ότι κάτοικος του Δήμου Παγγαίου, πήγε στην Εισαγγελία Καβάλας και ζήτησε να μάθει τι πρόκειται να γίνει με το μηχάνημα του Δήμου, αφού απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι. Η απάντηση της Αντιεισαγγελέως που τον άκουσε, ήταν ότι δεν γνωρίζει γι αυτή την υπόθεση, χωρίς να δείξει ενδιαφέρον για την περεταίρω διερεύνηση του ζητήματος κι ότι θα πρέπει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Βεβαίως και δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά, αφού για το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να επιληφθεί η ίδια η δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως. Δεδομένου ότι η Εισαγγελία έχει υποχρέωση να ενημερώνεται από τα μέσα ενημέρωσης και με βάση τα δημοσιεύματα να ασκεί κάθε ένδικο μέσο για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, το παρόν δημοσίευμα ας εκληφθεί ως «μηνυτήρια αναφορά».

Υ.Γ.
Ο μόνος άνθρωπος που έχει δηλώσει δημοσίως ότι γνωρίζει τι έχει γίνει το χαμένο γκρέϊντερ στο δήμο Παγγαίου είναι ο Αντρέας Καλλινικίδης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ξουλόγη άρα θα ήταν πρέπων ή αυτοβούλως να παρουσιαστεί ή επιβάλλεται η κλήτευση του για να καταθέσει τι γνωρίζει ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι και επιτέλους να αποδοθούν ευθύνες για το αυτονόητο……
Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις Καλλινικίδη.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
3,220 προβολές
X
+