Φωτιές άναψαν οι κλήσεις στο δημοτικό συμβ. Δήμου Παγγαίου.

Όπως είχαμε γράψει την Τετάρτη ΕΔΩ μετά από καταγγελία του Βασ. Ξουλόγη 56 δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Παγγαίου βρέθηκαν στην θέση του κατηγορουμένου για την γνωστή υπόθεση των διμήνων με την κατηγορία “Παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, κατ εξακολούθηση και συν αυτουργία”.  Συνολικά κλήθηκαν 56 σε απολογία από την εισαγγελία Καβάλας. Μεταξύ αυτών των 56 υπάρχουν  5 πρώην και νυν  δήμαρχοι (Ξουλόγης, Φιλόσογλου, Χρυσανίδης, Σιμούδης και φυσικά Φιλ. Αναστασιάδης) οξύμωρο ως τραγικό ότι ο Βασ. Ξουλόγης ουσιαστικά “αυτό κατηγορήθηκε” παρασύροντας μαζί του όλοι την παράταξή του και όλη την αντιπολίτευση, μεταξύ των κατηγορουμένων και ένας μεγάλος αριθμός (θαρρώ 21) αυτών που το 2014 εκλέχθηκαν για πρώτη φορά (όπως ο Γ. Στάμος και ο  Θ. Μπόνος και άλλοι πολλοί).  Οι απολογίες ήταν για την Πέμπτη και την Παρασκευή, την  δε Παρασκευή είχε  προγραμματισμένη μεσημεριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου, λογικό λοιπόν το θέμα των διώξεων και απολογιών να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής και σύντομα δεν άργησε να πάρει φωτιά.  
Το αναπάντητο ερώτημα ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΞΟΥΛΟΓΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που είχαμε θέσει και εμείς ΕΔΩ τον Ιανουάριο επανήλθε.
Ο Βασ Ξουλόγης ξεκίνησε “καταγγέλλοντας” και κατηγορώντας άκουσον άκουσον ότι η διοίκηση δεν έκανε τα στραβά μάτια σε μια ΕΔΕ για επιβεβαιωμένη πλαστογραφία που έγινε στον δήμο Παγγαίου επί ημερών Ξουλόγη και δεύτερον ο Πρώην δήμαρχος καταγγέλλει και κατηγορεί την διοίκηση για παρέμβαση? ή μη παρέμβαση? (μη κατανοητό) και ότι δεν έτυχε προνομιακής μεταχείρισης ως προς το πρόστιμο 20.000€ της πολεοδομίας σε επιχείρηση που προέβη σε πολεοδομικές παραβάσεις και εμπλέκεται συγγενικό του πρόσωπο……….
Ο Γιώργος Στάμος αρχηγός της αντιπολίτευσης παίρνοντας τον λόγο ευθέως ρώτησε τον Βασ. Ξουλόγη για τα οφέλη που “αποκομίζει” ο Ξουλόγης από αυτή την ιστορία του θεάτρου του παραλόγου που τους ενέπλεξε ο Βασ. Ξουλόγης.
Ο Κ Θ. Μπόνος ο οποίος κατέθεσε Πέμπτη πρωί μετέφερε απορία συν κατηγορουμένου τι να απολογήθηκε ο Ξουλόγης, αναλογίσθηκε αν ο πρώην δήμαρχος προσπαθούσε να πείσει ότι 607 διορισμοί του ίδιου του Ξουλόγη που έγιναν με τον ίδιο τρόπο ήταν νόμιμες αλλά οι 165 του Αναστασιάδη παράνομες.

Πρώτη απάντηση για το πρόστιμο των 20.000€ της πολεοδομίας ήρθε από των Γ. Καρανταγλή δίνοντας κάθε λεπτομέρεια για την επιβολή του προστίμου σε beach bar συμφερόντων συγγενικού προσώπου του Ξουλόγη που προέβη σε παραβάσεις και εμπλέκεται σε διαμάχη με όμορο beach bar και ότι η όλη περίπτωση πολεοδομικά ήταν σοβαρή υπόθεση και έφτασε ακόμα και σε υπουργείο ως προς την επίλυση της.

Ο Βασ. Ξουλόγης απαντώντας έριξε λάδι στη φωτιά πρώτον απαξιώνοντας τους συνομιλητές του λέγοντας ότι οι δύο αρχηγοί των παρατάξεων και σημερινοί κατηγορούμενοι ούτε καν έχουν διαβάσει την μήνυση και μετά “αποκάλυψε” γιατί προέβη στην καταγγελία που έχει καθαρά εκδικητικούς λόγους. Μετά ο Ξουλόγης ζήτησε κατανόηση από τους 21 “φρέσκους” δημ. συμβούλους γιατί τους σέρνει σαν παράπλευρες απώλειες μόνο και μόνο για να εκδικηθεί κάποιους πρώην δημ. συμβούλους που είχαν προβεί σε καταγγελίες εναντίον του στο παρελθόν. Επίσης σε ερώτηση απάντησε ότι εκείνος έκανε καταγγελίες για την περίοδο 2014 -16 και η καταγγελία για το 2011-2014 ήρθε αυτεπάγγελτα γιατί η διοίκηση “αποκάλυψε” ότι οι προσλήψεις στο δήμο Παγγαίου γινόντουσαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως επί Ξουλόγη. Τα λεγόμενα και η στάση του πρώην δημάρχου έκαναν τον Θεόδωρο Μπόνο να εκραγεί και όπως λένε: ποιος είδε τον ΘΕΟδωρο και δεν φοβήθηκε.
Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις Ξουλόγη, Στάμου, Μπόνου, Καρανταγλή από την απευθείας (livestreaming) μετάδοση από το κανάλι του Δήμου.

Μετά τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος Παγγαίου ο οποίος ξεκάθαρα και με λίγα λόγια έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ο Φιλ. Αναστασιάδης αναλυτικός σχετικά και με την υπόθεση πλαστογραφίας που ναι μεν ο ίδιος ο Ξουλόγης έφερε στη συζήτηση, αλλά όλως τεχνηέντως απέφευγε να την κατονομάσει, ο Δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ζήτησε από τον πρώην να ανακαλέσει τις απαράδεχτες δηλώσεις και απαιτήσεις του σχετικά με πρόστιμο στη επιχείρηση συγγενικού προσώπου του Β. Ξουλόγη. Όσο για τα δίμηνα είπε ότι όλοι πλέον ξέρουν τι συμβαίνει και την χαρακτήρισε όχι εύκολη υπόθεση, ακούστε την τοποθέτηση του.

Ο Ξουλόγης προσπαθούσε και προσπαθεί να υποβαθμίσει την “γκάφα” του λέγοντας τόσο καιρό ότι η υπόθεση θα μπει στο αρχείο αλλά πλέον είναι ορατό ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες με απρόβλεπτες συνέπειες σε περίπτωση μιας καταδίκης. Όλοι οι ανωτέρω δήμαρχοι, οι 21 “πρωτάκια” συν 35 δημοτικοί σύμβουλοι της προηγούμενης θητείας με 11 από αυτούς με υπηρεσία και στις δύο διοικήσεις 2011-2016 που θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι σε περίπτωση καταδίκης.
Αν τα δικαστήρια ασπαστούν τις καταγγελίες Ξουλόγη τότε οι 56 κατηγορούμενοι περιλαμβανομένου και τον ίδιο τον Ξουλόγη θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση αφού τους έχουν καταλογισθεί τα μισθολόγια αυτών των προσλήψεων και αν κριθούν ένοχοι το ποσόν ξεπερνά το 1.600.000€ και αφορά πάνω από 1.200.000€ για αυτούς που προσλήφθηκαν επί της Θητείας Ξουλόγη 2011-2014 και το υπόλοιπο ποσόν περίπου 400.000€ για τα έτη 2015 – 2016 θητείας Φίλιππου Αναστασιάδη αφού στα τρία χρόνια και μισό ο Ξουλόγης προσέλαβε 607 διμηνίτες ενώ ο Φιλ. Αναστασιάδης στα 2,5 χρόνια θητείας του έχει κάνει χρήση μόνο 165 διμηνιτών, το ποσόν έχει καταλογισθεί και καταμερίζεται βάσει των ψηφισμάτων στα δημοτικά συμβούλια για τις προσλήψεις άρα όπως καταλαβαίνετε ποια είναι η δυσχερής θέση αυτών που υπηρέτησαν και τις 2 θητείες που θα κλιθούν να τα πληρώσουν την μεγάλη μερίδα του ποσού των 1.800.000€ και θα υποστούν και άλλες κυρώσεις όπως δέσμευση Α.Φ.Μ, τραπεζικών λογαριασμών και άλλες ποινικές κυρώσεις που θα αναστατώσει την ζωή τους και των οικογενειών τους. Καθώς επίσης θα εκπέσουν όλοι από δημοτικοί σύμβουλοι και από τα καθήκοντα τους, το ίδιο θα συμβεί και στον Δήμαρχο και ο Φιλ. Αναστασιάδης και όλος ο δήμος θα βρεθεί ενωπίω έκρυθμης και πρωτοφανούς κατάστασης. Και όλα αυτά για να πάρει κάποιος εκδίκηση.
Επίσης πρέπει κάποιος να εξηγήσει ότι όταν λέμε: η υπόθεση μπήκε στο Αρχείο δεν σημαίνει αθώωση ή ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,598 προβολές
X
+