Παραμονή της συγκέντρωσης στην πόλη της Καβάλας των Αγροτών της Α.Μ.Θ. δηλαδή και του Παγγαίου και μια σοβαρή καταγγελία έρχεται από δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου Ανέστη Τσαβδαρίδη. Και αφορά ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών που παρουσιάστηκε στο Δ. Συμβούλιο Παγγαίου.

Συγκεκριμένα ο κ Τσαβδαρίδης έγραψε πριν λίγο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

“Στρίβειν δια του αρραβώνος”

🚩Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση Παγγαίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης με τη γνωστή τακτική του «στρίβειν δια του αρραβώνος». απέφυγε την έκδοση ενός ψηφίσματος, προφανώς για να μη δυσαρεστήσει την Κυβέρνηση ,αυτήν τη φορά στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων και συμπαράστασης του αγώνα των αγροτών από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου.

✔️Απέρριψε το ψήφισμα που κατέθεσε ο Επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή» κ.Μπαταλογιάννης και αφού παρουσιάστηκε ως υπερασπιστής των αγροτών παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες .

✔️Ζήτησε εξουσιοδότηση από τους Δημοτικούς Συμβούλους για την έκδοση στο μέλλον ενός ψηφίσματος που δε θα έχουν διαβάσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και θα προέλθει μέσα από ποιες άραγε διαδικασίες και κρατώντας ποιες πολιτικές και κομματικές ισορροπίες !

✔️Φυσικά δεν μπορούσα να συμπράξω στην προσπάθεια αυτή του Δημάρχου να μην υπάρξει άμεσα ψήφισμα από το κορυφαίο πολιτικό συλλογικό όργανο του Δήμου Παγγαίου και ζήτησα να υπερψηφιστεί το ψήφισμα που κατέθεσε στην πρότασή του ο κ Μπαταλογιάννης!

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Μπαταλογιάννης και δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία :

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Κοινοποίηση Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο Βουλευτές ΠΕ Καβάλας: κ.κ. Γιάννη Πασχαλίδη, Μακάριο Λαζαρίδη, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Θέμα: «Μέτρα στήριξης και λύση προβλημάτων για τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους του Δήμου Παγγαίου»
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε και προπάντων να ζητήσουμε επίμονα με το παρών ψήφισμα να δώσετε λύσεις στα χρονίζοντα και σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι του Δήμου μας ο οποίος χαρακτηρίζεται ως αγροτικός επί το πλείστον.
Κατ΄αρχάς ζητούμε την άμεση ανταπόκρισή των υπηρεσιών σας σχετικά με οριζόντιες και δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτιών και κτηνοτρόφων μας λόγω μείωσης εισοδήματος από την περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει μια ισομερής αποζημίωση των πληγέντων αγροτών μας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την αλλεπάλληλη ζημιά λόγω χαλαζοπτώσεων.
Ζητούμε την ενίσχυση των αμπελοπαραγωγών μας για την αντιχαλαζική προστασία που είναι ένα πάγιο αίτημα.
Η περίπτωση της αποκατάστασης των Τεναγών Φιλίππων, ενός παραγωγικού κάμπου του δήμου Παγγαίου που αφορά όμορους Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες είναι αναγκαία, ώστε να σταματήσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα που καταστρέφουν τις παραγωγές των καλλιεργητών μας.
Βέβαια το θέμα αυτό είναι συναρμοδιότητα και άλλων Υπουργείων όπως αυτό του Υπουργείου Υποδομών, όπου έχουμε την ενημέρωση ότι ακόμη και η μελέτη την οποία εκπονούν από το 2018, καθυστερεί και παίρνει συνεχώς αναβολές! Φυσικά σας επισυνάπτουμε και το πρόσφατο ψήφισμα των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης όπου ανήκουμε και κατατέθηκε κατά την πρόσφατη κινητοποίησή τους που έγινε στην Κομοτηνή, πρωτεύουσα της ΑΜ-Θ! Στο ψήφισμα αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στα κοινά προβλήματα των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Αξιότιμε
Κύριε Υπουργέ, Για μια ακόμη φορά σας επισημαίνουμε ότι οι λύσεις θα πρέπει να είναι άμεσες και καίριες μια και η περιοχή μας αντιμετωπίζει προβλήματα μετανάστευσης και εγκατάλειψης από τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, αλλά απογοητευμένοι από την τρέχουσα κατάσταση, εγκαταλείπουν την γη και αναζητούν σε άλλες χώρες την τύχη τους. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη και καταστροφική για τον παραγωγικό ιστό του Δήμου Παγγαίου που παράγει αποδεδειγμένα προϊόντα άριστης ποιότητας τα οποία τόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στις μέρες μας και στην προστιθέμενη αξία της Ελληνικής Παραγωγής.

Με τιμή

Υ.Γ. (paggaionet): Αναμένουμε αύριο κατόπιν εορτής και νέες δηλώσεις “συμπαράστασης” “αγάπης και προδέρμ” “και του μαύρου σε άσπρο” του δημάρχου στα Μ.Μ.Ε προς τους αγρότες. Όπως και έγινε και ΕΔΩ.

0
0
X
+
error: Content is protected !!