Φιλοζωϊκό Σωματείο Καβάλας .

Το Φιλοζωϊκό Σωματείο Καβάλας “Αίσωπος” θα ήθελε να κάνει τις παρακάτω δύο ανακοινώσεις:

Α) Με επιτυχία διεξήχθει το Πασχαλινό μπαζάρ του σωματείου μας από την Μ. Δευτέρα εώς και την Μ. Πέμπτη, στην πλατεία του Καπνεργάτη στην Καβάλα. Το μπαζάρ μας λειτουργούσε επί 12 ώρες κάθε μέρα και είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολύ κόσμο από κοντά. Καθημερινά υπήρχαν μαζί μας κουταβάκια προς υιοθεσία και ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά. Θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που βρεθήκατε κοντά μας και μας ενισχύσατε με τον δικό σας τρόπο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και κάποιους ανθρώπους συγκεκριμένα γιατί πιστεύουμε ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός πρέπει να προβάλλονται γιατί έτσι αποτελούν παράδειγμα και κίνητρο προς τους άλλους.

1) Καταρχίν ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας που μας παραχώρησε τον χώρο και τον εξοπλισμό για να στήσουμε το μπαζάρ μας.

2) Την Στέλλα Καραυγουστή, την Τζιόρτζια Ελένη, την Marzi Adv και τις φίλες της για τις λαμπάδες που μας πρόσφεραν.

3) Την Αλίκη και την φίλη της για τα χειροποίητα μπιζού και διακοσμητικά.

4) Τον Σταύρο Νικολάου και την ανώνυμη κυρία για τις τροφές. Ο κ. Νικολάου

υιοθέτησε και ένα από τα λευκά κουταβάκια !

5) Τον σκυλάκο με το όνομα Murphy ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε χάσει τη μάχη για

τη ζωή και ο “μπαμπάς” του μας πρόσφερε τα φάρμακα του Murphy.

6) Το προσωπικό από το “Καφετοπίο” οι οποίοι πρόσφεραν για τα αδέσποτα όλα τα

φιλοδωρήματά τους από την Μ. Πέμπτη !

7) Την κτηνίατρο κ. Χριστοφόρου η οποία για άλλη μια φορά μας ενίσχυσε με την

παρουσία της και την αγορά της.

8) Τις μικρές Ελενίτσα και Νατάσα, αλλά και τα δύο νεαρά αγόρια, που ήταν κάθε μέρα κοντά μας και με χαρά κρατούσαν παρέα στα κουταβάκια μας. Τα “Αισωπάκια” ήταν μια όμορφη συντροφιά για όλους μας και κυρίως για τα κουταβάκια.

Ευχαριστούμε ακόμα τους εθελοντές του “Αισώπου” που πρόσφεραν ή έφτιαξαν αντικείμενα για το μπαζάρ και κυρίως την Μαρία, τη Βιβή και τη Σίσσυ, αλλά και όλα τα μέλη μας που πρόσφεραν πολλές εθελοντικές ώρες εργασίας στο μπαζάρ. Ευχαριστούμε τα αδεσποτούλια που έκαναν υπομονή όταν τα είχαμε εκεί για ώρες και διασκέδαζαν στις αγκαλιές του κόσμου! Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ενισχύσατε είτε αγοράζοντας κάποια αντικείμενα είτε δωρίζοντας χρήματα στον κουμπαρά μας. Μαζί θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στα αδέσποτα της πόλης αυτό που τους αξίζει, λίγο φαγητό, περίθαλψη και αγάπη.

Β) Στις 29 Μαρτίου 2017 διεξήχθησαν με επιτυχία οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Φιλοζωϊκού Σωματείου Καβάλας “Αίσωπος”. Το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

Πρόεδρος: Δέσποινα Αβραμίδου

Αντιπρόεδρος: Χρύσα Γεωργάκη

Γενικός Γραμματέας Α’: Βίκυ Παπάζογλου

Γενικός Γραμματέας Β’: Ελισσάβετ Χατζηνικολάου

Ταμείας: Σάκης Τσίρος

Τακτικά μέλη: Αθανασία Γκόφα

Όμηρος Καλλιπολίτης

Βάϊα Παπαδοπούλου

Αναπληρωματικά μέλη: Αλίκη Κοκκινάκη

Χρύσα Στοϊλίδου

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του σωματείου που παραβρέθηκαν στις εκλογές.

Ο απολογισμός του έργου του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και των μελών του “Αισώπου” για τα δύο προηγούμενα έτη είναι ο ακόλουθος:

Υιοθεσίες αδέσποτων ζώων με συμβόλαια υιοθεσίας: 53

Στειρώσεις αδέσποτων ζώων: 25

Καταγγελίες για κακοποιημένα αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα:

168, για τις 8 εκ των οποίων εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις

Το σωματείο έχει επιπλέον ασχοληθεί με πάρα πολλούς τραυματισμούς αδέσποτων ζώων σε ότι αφορά την περισυλλογή τους και τη θεραπευτική τους αποκατάσταση, με τη βοήθεια και τις συμβουλές των κτηνιάτρων της πόλης. Το σωματείο παρέχει σε τακτική βάση τροφή σε αρκετά αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα, το σωματείο κλήθηκε από δημοτικά σχολεία για να πραγματοποιήσει μαθήματα φιλοζωϊας σε κάποιες τάξεις. Σκοπός είναι το έργο αυτό να συνεχιστεί γιατί η φιλοζωϊα πρέπει να ξεκινάει από την παιδική ηλικία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη του Αισώπου για την υποστήριξη και τη βοήθειά τους τα δύο αυτά χρόνια. Το έργο του σωματείου είναι δύσκολο. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν το σωματείο ΔΕΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ από πουθενά και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στις προσφορές του κόσμου. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα στα ζώα που έχουν ανάγκη, καλούμε όλους τους φίλους του σωματείου να είναι κοντά μας και την επόμενη διετία. Η προσφορά σας μπορεί να γίνει με το να έρθετε μαζί μας και να γίνεται και εσείς εθελοντές, όπως είμαστε και εμείς, στον “Αίσωπο”. Είμαστε σίγουροι ότι αν από κοντά παρακολουθήσετε το έργο μας θα καταλάβετε ότι η αγάπη και η φροντίδα προς τα ζώα προσφέρει πολύτιμα συναισθήματα ανεκτίμητης αξίας. Ο άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε στο έργο μας είναι η οικονομική σας ενίσχυση. Θα βρείτε κουμπαράδες μας σε διάφορα μαγαζιά της πόλης. Η ετήσια συνδρομή μέλους στο σωματείο είναι μόλις 20€.

Μπορείτε να μας ενισχύσεται και μέσω του τραπεζικού μας λογαριασμού:

Όνομα Τραπέζης: Τράπεζα Αττικής – Υποκατάστημα Καβάλας Φιλοζωϊκο Σωματείο “ΑΙΣΩΠΟΣ” Αριθμός Λογαριασμού: 84942065

IBAN : GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65

Σας ευχαριστούμε πολύ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του “Αισώπου”

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,658 προβολές
X
+