Υπέροχος Παντ. Θαλασσινός, υπέροχα τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.

Μια μοναδική και μαγευτική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και του Παντελή Θαλασσινού, παρακολούθησαν χτες όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο “πολύ μικρό” Αμφιθέατρο “Γ. Παυλίδης” στην Καβάλα. Ακόμα και καρέκλες επιστρατεύθηκαν και η ουρά τον όρθιων έφτανε ακόμα έξω και στο Φουαγιέ.
Ο Παντ. Θαλλασινός μαζί με τα μουσικά σύνολα και την Χορωδία του Μουσικού σχολείου Καβάλας σχεδόν επί ένα δίωρο με τις υπέροχες ερμηνείες τους αντάμειψαν γενναιόδωρα όσους βρέθηκαν εκεί.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο Παντελής Θαλασσινός με την συνοδεία του μουσικού συνόλου μαθητών και καθηγητών του Μουσικού σχολείου και χορωδίας ερμήνευσε μεγάλες επιτυχίες του.
Υπεύθυνος των Μουσικών συνόλων ήταν ο Χρήστος Σαγώνας οι δε υπεύθυνοι της διδασκαλίας Χορωδίας ήταν η Κωνσταντία Κύπρου και Θωμάς Κακάνης.

Ο Παντελής Θαλασσινός.

Στο Δεύτερο μέρος το βάρος έπεσε στην Χορωδία του Μουσικού σχολείου και σε μεμονωμένους μαθητές που ερμήνευσαν τραγούδια του Π. Θαλασσινού ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνηση και την αγάπη του για τα παιδιά που όπως είπε χαρακτηριστικά ότι νοιώθει μεγάλη τιμή που τόσο νέα ταλαντούχα παιδιά παίζουν και ερμηνεύουν τα τραγούδια του.
Χορωδία με Παντελή Θαλασσινό

Σταυρούλα Καραβοκύρη “Ανάθεμά σε”

Κωνσταντίνος Χατζηαντωνίου “Αύγουστος είναι”

Αγγελική Βουλγαράκη “Καράβια είμαστε”

Αντρέας Κουτσικοβαγγέλης “Φλεβάρης των φλεβών”

Ελισάβετ Καρασεϊτανίδου “Εισιτήριο στην τσέπη σου”

Τα Σμυρναίικα τραγούδια Grand Finale

Η φιλοξενία άψογη και ασταμάτητο το τρέξιμο από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού σχολείου για να “βολέψει” τόσους υπεράριθμους που προσήλθαν.
Υπέροχος αισθησιακά και καλλιτεχνικά άψογος ο φωτισμός από τον Σαράντη Μιντζιρίκη, δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον ήχο που “εξαφάνισε” πλειάδα μουσικών οργάνων αδικώντας με το αποτέλεσμα την προσπάθεια των παιδιών. Ο εξαερισμός και ο κλιματισμός της αίθουσας ανύπαρκτος και απαράδεκτος.

Και κλείνοντας να πούμε ότι αυτή η υπέροχη βραδιά ανάδειξε δυο μεγάλα προβλήματα της πόλης της Καβάλας.

Α) Την έλλειψη ενός σοβαρού αμφιθέατρου στην Πόλη που να μπορεί να στεγάζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, μια μοντέρνα αίθουσα που να μπορεί να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό θεατών με σωστή οπτική και ακουστική, αφού σήμερα π.χ ο θεατής λόγω της υπερβολικά υπερυψωμένης σκηνής το μόνο που μπορεί να “απολαύσει’ είναι τα αναλόγια της πρώτης σειράς των μουσικών.

Β) Την έλλειψη ενός ιδιόκτητου και πραγματικού Μουσικού σχολείου.
Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια που γίνεται από διδασκάλους και μαθητές στο σημερινό μουσικό σχολείο Καβάλας  με τις υπάρχουσες συνθήκες που συστεγάζεται με το 6 Λύκειο Καβάλας. Αλλά η έλλειψη σε κτιριακές υποδομές αλλά και σε εξοπλισμό αδικούν και λειτουργούν ως τροχοπέδη στους πραγματικά ταλαντούχους μαθητές που όπως αποδεικνύουν εδώ και χρόνια με την σκληρή δουλειά σε συνεργασία με τους διδάσκοντες μπορούν να αναβαθμίσουν το πολιτιστικό μας γίγνεσθαι και τοπικά αλλά και πανελλήνια. Το ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει απλά οι υποδομές στερούν και κάθε χρόνο πολλά παιδιά μένουν εκτός. Και όπως είναι γνωστόν το Μουσικό σχολείο Καβάλας διαθέτει και ιδιόκτητο οικόπεδο, υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη και μάλιστα είχε εγκριθεί κονδύλι σε προηγούμενο ΕΣΠΑ. Μήπως ήρθε ο καιρός οι τοπικοί παράγοντες, Δήμος, τοπικοί βουλευτές κλπ να ανακινήσουν την υπόθεση και να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα ώστε η Καβάλα να αποκτήσει ένα ισάξιο Μουσικό σχολείο με άλλες Ελληνικές πόλεις όπως Δράμα, Ξάνθη κλπ.

Πάντως χτες ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου Καβάλας Ιωάννης Κακάρας στον χαιρετισμό του ανακοίνωσε τα σχέδια και τι οργανώνεται από το Μουσικό σχολείο εν όψη του Εορτασμού του Πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου Παύλου.

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
2,383 προβολές
X
+