Ευθεία επίθεση στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, εξαπέλυσε μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διάλυση του ΟΑΕΔ. Αναφέρθηκε, αρχικά, στην τροπολογία για την απόδοση με διαδικασία fast track των εκκρεμών συντάξεων, οι οποίες υπετριπλασιάστηκαν επί διακυβέρνηση ΝΔ. Σημείωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, και προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στους συνταξιούχους. Αφού συκοφάντησε τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και προσέλαβε γενικούς διευθυντές με 8.000 ευρώ, έφερε σήμερα τις «συντάξεις εμπιστοσύνης», γιατί-δήθεν- η κυβέρνησή εμπιστεύεται τους πολίτες. «Ρίχνετε το βάρος στους συνταξιούχους να κάνουν μόνοι τους τη σύνταξή τους, ενώ είχατε νομοθετήσει να το κάνουν ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι και απέδωσαν μόλις 50 προσχέδια. Αν γίνουν λάθη, ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα πίσω;», αναρωτήθηκε.
Συμπλήρωσε την αντίφαση της έλλειψης εμπιστοσύνης στους ανέργους, καθώς, οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές τούς χαρακτήρισαν, κατ’ ουσία, απατεώνες, καταχραστές του δημοσίου χρήματος, που ζουν εις βάρους του δημοσίου. Παρ’ όλ’ αυτά, η κ. Ελευθεριάδου συνεχάρη τον Υπουργό Εργασίας για δύο λόγους: πρώτον, για τις ευφάνταστες τούρτες του (φέτος θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ) και δεύτερον, για τους πρωτότυπους τίτλους για τα νομοσχέδια του. Έτσι, μετά το νομοσχέδιο με τίτλο «Προστασία της εργασίας» που οδήγησε τους εργαζόμενους σε περαιτέρω εξαθλίωση, που επέτρεψε τους εργοδότες να απολύουν μαζικά και να μπορούν οι εργαζόμενοι να δικαιωθούν, ακόμα και αν βγει δικαστική απόφαση, καθώς δεν επιστρέφουν στη δουλειά τους, σήμερα προστίθεται το νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά»!
Η κ. Ελευθεριάδου κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να είναι πιο ειλικρινής και να μετονομάσει τον ΟΑΕΔ σε Δημοσία Υπηρεσία Προσωρινής Απασχόλησης, ή ελαστικής Απασχόλησης. «Γιατί αυτές είναι οι κατάλληλες δουλειές για εσάς. Οι συμβάσεις αορίστου έχουν διαγραφεί για εσάς. Και ρωτάω: θα προτείνει ο ΟΑΕΔ τρεις θέσεις. Θα είναι πλήρους απασχόλησης; Θα είναι αορίστου χρόνου; Ή θα του προτείνουν μία θέση με τετράωρο 100 χιλ. μακριά απ’ τη μόνιμη κατοικία του; Θα είναι σχετικές με το αντικείμενο του εργαζόμενου;», ανέφερε για να προσθέσει ότι οι στόχοι της κυβέρνησης με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είναι ο αποκλεισμός των ανέργων απ’ τα μητρώα, για να φαίνεται ότι η ανεργία μειώνεται, η αρπαγή των εισφορών των εργαζομένων και να δοθούν στα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας προγράμματα κατάρτισης, και η αξιοποίηση των 2,5 δισ. Αποθεματικών του Οργανισμού και της ακίνητης περιουσίας του.
Τέλος, επιτέθηκε στον κ. Χατζηδάκη ο οποίος είχε το θράσος να πει ότι δεν υπάρχουν εργασιακές γαλέρες και ότι είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε λίγο θα μας πει ότι η κ. Στρατινάκη είναι η Μητέρα Τερέζα των εργαζομένων», τόνισε για να υπενθυμίσει την περίπτωση των Λιπασμάτων Καβάλας, την οποία χαρακτήρισε «εργασιακή γαλέρα, με εκατοντάδες εργαζόμενους και ούτε έναν με σύμβαση αορίστου χρόνου, κατά παρέκκλιση των ευρωπαϊκών οδηγιών».
Η βουλέυτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

0
0
X
+
error: Content is protected !!