Τις περιοχές που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία, επισκέφτηκε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. Όπως διαπίστωσε, οι καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στις δημοτικές ενότητες Ορφανού και Πιερέων, λόγω της χαλαζόπτωσης και των ισχυρών ανέμων, είναι ολοκληρωτικές και σε πολλές περιπτώσεις, πρωτοφανείς.
Η καταστροφική κακοκαιρία έρχεται να προστεθεί στις δύο προηγούμενες χρονιές στις οποίες σημειώθηκαν μεγάλης έκτασης καταστροφές, με αποτέλεσμα η θέση των καλλιεργητών να είναι ιδιαίτερα δυσμενής. Σε αρκετές καλλιέργειες που καταστράφηκαν εντελώς, έχει δαπανηθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που απαιτούνται για την καλλιέργειά τους, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
Η κ. Ελευθεριάδου καλεί το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να κινηθούν άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή, οι διαδικασίες ΟΛΙΚΩΝ αποζημιώσεων των καλλιεργειών και της υποδομής που καταστράφηκε ολοσχερώς. Ζητά επίσης, να ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την αντιχαλαζική προστασία από αέρος, καθώς οι παραγωγοί της περιοχής ενδέχεται να αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον, φαινόμενα παρόμοια με τα χθεσινά.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

0
0
X
+
error: Content is protected !!