Το φετινό καλοκαίρι, γίναμε μάρτυρες της κατάρρευσης του επιτελικού κράτους. Η Π.Ε. Καβάλας είναι αντιμέτωπη με μία ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.
Η ανασφάλεια των πολιτών αυξάνεται, καθώς η κυβέρνηση βαδίζει χωρίς σχέδιο, αρνούμενη να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με προσωπικό και μέσα.
Η μετατροπή του 3ου ορόφου του Νοσοκομείου Καβάλας σε κλινική COVID αυξάνει την ανησυχία των πολιτών της περιοχής. Παράλληλα, οι απειλές της κυβέρνησης για απολύσεις και αποκλεισμούς, δεν είναι ικανές να αμβλύνουν την οργή και την κριτική.
Η ρύθμιση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είναι ο ορισμός του τιμωρητισμού και της «κοινωνικής βαρβαρότητας».
Το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας πρέπει να απαντήσουν:
– Πόσοι είναι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στις δομές υγείας και πρόνοιας;
– Θα τεθούν σε αναγκαστική αργία;
– Πώς θα καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν;
Το συμπέρασμα του νομιάτρου Καβάλας σχετικά με τη χαμηλή κατάταξη της Ελλάδας ανάμεσα στις χώρες με τη σχετική επιδημιολογική επιβάρυνση και τα δυσοίωνα μηνύματα για το ερχόμενο φθινόπωρο δεν μπορούν να καμουφλαριστούν με τον απαράδεκτο ν.4820/2021, που θέτει σε υποχρεωτική αργία του μη εμβολιασμένου προσωπικού. Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δώσει χρόνο και χώρο για την ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και άρσης επιφυλάξεων, αλλά και να μεριμνήσει για την ασφαλή φροντίδα ευάλωτων ανθρώπων.
Ας σταματήσουν, επιτέλους, την στοχοποίηση των ανθρώπων που έβαλαν πλάτη για να αντέξει το δημόσιο σύστημα υγεία και ας αναλάβουν την τεράστια πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί.
Καβάλα, 24/8/2021
Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

1
0
X
+
error: Content is protected !!