Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί.


Στην πανδημία, η χώρα μας συνεχίζει να έχει απώλειες, δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.. Η κυβέρνηση επιλέγει να μην λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και των γιατρών και των νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τη μάχη χωρίς την αναγκαία στήριξη. Διακηρύσσει διαρκώς το τέλος της πανδημίας, υιοθετώντας αλλοπρόσαλλα ή/και τιμωρητικά μέτρα, τα οποία δεν αποδίδουν.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τρεις πιο ακριβές χώρες στην ευρωζώνη στην τιμή του ρεύματος, ενώ είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη στην οποία ο βασικός μισθός παραμένει πιο κάτω από ό,τι ήταν το 2010.

Το επιτελικό κράτος αποδεικνύεται μια επικοινωνιακή φούσκα. Ανίκανο, αργοκίνητο, βονοπαρτικό αφήνει οδηγούς εγκλωβισμένους, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, εφημερεύοντα νοσοκομεία χωρίς τροφοδοσία, προσηλωμένο στην προσπάθειά του να μην πληγεί ο-εξαφανισμένος τις κρίσιμες ώρες-πρωθυπουργός.


Ο εκφυλισμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το νούμερο 2 της κυβέρνησης, τον κ. Γεραπετρίτη, να συνομιλεί με έναν υπόδικο και να τον ενημερώνει για το νομοθετικό έργο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της χειρότερης κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη λύση στο αδιέξοδο. Γιατί πρέπει να ανασαίνει ο τόπος. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να τοποθετηθούν καθαρά, και όχι με «ήξεις-αφήξεις» τοποθετήσεις και ίσες αποστάσεις. Συμφωνούν να φύγει, εδώ και τώρα, η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

9
0
X
+
error: Content is protected !!