Η απόφαση του ΣτΕ, που κρίνει ως απαράδεκτη την προσφυγή του ΣΕΒ κατά της εγκυκλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το "ξεπάγωμα" των τριετιών, είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παράλληλα, είναι μία μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους, οι οποίοι βιώνουν την φτωχοποίηση και την επίθεση στα δικαιώματά τους μέσω του νόμου Χατζηδάκη, καθώς και δικαίωση της πολιτικής που ασκήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας μην ξεχνάμε, ότι το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σκέρτσος είχε καταθέσει-ως γενικός διευθυντής του ΣΕΒ- τη σχετική προσφυγή κατά των αυξήσεων στις τριετίες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για εντελώς «τυπικούς» λόγους, διότι, όπως αναφέρει, «η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη, επί της ουσίας ήθελε-και θέλει!- να περιορίσει κι άλλο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτή είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κόσμος της εργασίας και του κατώτατου μισθού πρέπει να καταλάβει με ποιους έχει να κάνει.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

0
0
X
+
error: Content is protected !!