Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσες και όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι δεδομένο, ότι η δύσκολη χρονιά που διένυσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων της χώρας, εκτός από την πανδημία, ταυτίστηκε με την αντικοινωνική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και με τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις των νομοσχεδίων Κεραμέως, οι οποίες δυσχέραιναν το έργο των υποψηφίων.
Το αξιοσημείωτο επίτευγμα των μαθητών/τριων, λαμβάνει έτσι μια αδιαμφισβήτητη πρόσθετη αξία.
Όπως είχαμε τονίσει από την πρώτη στιγμή της θέσπισης της τιμωρητικής ΕΒΑ, η κυβέρνηση αποφάσισε πως 40.000 παιδιά δεν πρέπει να σπουδάσουν στα πανεπιστήμιά μας, ενώ παράλληλα έκανε τα πάντα για να αποκτήσουν νέους πελάτες τα ιδιωτικά κολέγια.
Η Καβάλα και το ΔΙΠΑΕ δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από την πολιτική της κ. Κεραμέως. Έτσι, φέτος, οι σχολές της Καβάλας θα υποδεχτούν 582 λιγότερους φοιτητές/τριες, σε σχέση με πέρσι, λόγω της θέσπισης «κόφτη» από το αρμόδιο Υπουργείο, δείγμα της πολιτικής απαξίωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλήθεια, τι έχουν να πουν γι’ αυτή την εξέλιξη οι τοπικοί, γαλάζιοι πολιτευτές;
Τέλος, θέλω να καλέσω τους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή-αφού τους πω ένα ειλικρινές μπράβο, για την προσπάθειά τους- να μην τα παρατήσουν. Ο δρόμος της επιτυχίας είναι μπροστά τους και περνά μέσα από την επιμονή στους στόχους τους, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Η ζωή προσφέρει αναρίθμητες επιλογές και είναι στο χέρι τους να τις ανακαλύψουν.
Συγχαρητήρια σε όλους!
Εύχομαι τα καλύτερα στο νέο τους ξεκίνημα.

Καβάλα, 27/8/2021
Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

1
0
X
+
error: Content is protected !!