Το τελευταίο 24ωρο είχαμε 20 νέα κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία 15 εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, όπου ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα έως τις 19 Ιουνίου.
Στην Ξάνθη πριν λίγο εσπευσμένα – με ελικόπτερο Super Puma του ΠΣ- ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, την ομάδα πρώτης απόκρισης της ΓΓΠΠ, καθώς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για τον συντονισμό της εφαρμογής των έκτακτων μέτρων στην περιοχή. Σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της ΠΕ Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.
Η προσέλευση πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες, δημοτικά καταστήματα και ΔΕΚΟ θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών και υπαίθριων αγορών.
Για την κοινότητα του Εχίνου του Δήμου Μύκης, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις, εκτός των οικογενειακών. Από τις 9 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών και η μετάβαση εργαζομένων εντός και εκτός Εχίνου. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από όλους τους πολίτες που ζουν στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων σε Αταλάντη και Λαμία, ενώ πραγματοποιείται εισαγγελική έρευνα για τον 28χρονο που φέρεται να έσπασε την καραντίνα στη Λαμία.
Σε λειτουργία τίθενται από σήμερα θερμικές κάμερες στον Σταθμό Λαρίσης (στην Αθήνα) και στον Νέο Σταθμό Θεσσαλονίκης, ως πρόσθετο προληπτικό μέτρο κατά του κορονοϊού.
Εξάλλου, σφραγίστηκε παραλιακό κέντρο στον Άλιμο, λίγες ώρες μετά το ολονύχτιο πάρτι και τον συνωστισμό τουλάχιστον 1.000 ατόμων. ΕΡΤ

0
0
X
+
error: Content is protected !!