Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Χρυσόστομος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα πριν την έναρξη του Δημοτικού συμβουλίου. Τυχερός για φέτος με το φλουρί ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γάκης.

Ήταν αναμενόμενο ότι το θέμα της μεγάλης φωτιάς πίσω από το κλειστό της Γιωργιανής θα ερχόταν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και έγινε. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημ. Μπαταλογιάννης παρουσίασε έγγραφο της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από τον Ιούλιο του 2019 προς τον Δήμο Παγγαίου και εισαγγελία Καβάλας στο οποίο επεσήμανε την παράνομη λειτουργία και την επικινδυνότητα 15 χωματερών – σκουπιδότοπων στον Δήμο Παγγαίου, στο έγγραφο αυτό η πυροσβεστική κατονόμαζε και υποδείκνυε τις 15 χωματερές και μίλαγε για τον φόβο ανάφλεξης και κίνδυνο πυρκαϊάς σε αυτές. Μία από αυτές στον κατάλογο ήταν και η συγκεκριμένη στη Νικήσιανη που είχαμε και την πρόσφατη φωτιά.  Ο κ. Μπαταλογιάννης για την συγκεκριμένη περιοχή της φωτιάς στη Νικήσιανη που ανήκει στο κλειστό Γυμναστήριο, πρότεινε το αυτονόητο μετά την αποκατάσταση της να περιφραχτεί και να δενδροφυτευτεί.
Ο κύριος Μπαταλογιάννης για μια φορά ακόμα ζήτησε την παρουσία της ΔΙΑΑΜΑΘ για να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την μεταφορά και μεταφόρτωση απορριμάτων αφού η προτεινόμενη λύση για παραχώρηση σε ιδιώτη δείχνει ακριβή και ασύμφορη. Ενδεικτικά ο κ Μπαταλογιάννης είπε: Εδώ στο δημοτικό συμβούλιο συζητάμε για την κοπή τριών δέντρων στον Πλατανότοπο και καλά κάνουμε αλλά για σοβαρά θέματα όπως αυτά (της καθαριότητας κλπ) δεν μιλάμε.

Μετά από σχετική ερώτηση του κ. Αν. Τσαβδαρίδη ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι το καλοκαίρι σε 4 παραλίες του δήμου Παγγαίου θα εγκατασταθεί εξοπλισμός για ΑΜΕΑ. Μια από αυτές θα είναι και η παραλία των κατασκηνώσεων Ν. Περάμου που φιλοξενεί και ΑΜΕΑ παιδιά.

Η δημοτική σύμβουλος κ Κοντίδου μετά από επίσκεψη στο δ.δ. Μυρτοφύτου παρουσίασε μια ζοφερή εικόνα και έκανε λόγο για πλήρη εγκατάλειψη, μίλησε για πλάκες σπασμένες και κατεστραμμένες στους δρόμους και πλατείες, το ίδιο για κάδους, καλάθια απορριμάτων, διάσπαρτα σκουπίδια, σπασμένα φρεάτια κλπ. Αποκαρδιωτική και η εικόνα όπως είπε και στο προαύλιο χώρο του Σχολείου, με τον Δήμαρχο να λέει ότι στο μέλλον θα τοποθετηθεί εκεί νέα παιδική χαρά.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση αναδείχτηκε το πρόβλημα θέρμανσης και κλιματισμού του κλειστού γυμναστηρίου στη Γεωργιανή. Οι απαντήσεις που έλαβε από τον δήμαρχο και τον τοπικό αντιδήμαρχο αντιφατικές. Λύση να δούμε.

Ο κύριος Αθ. Βαζακίδης για μια φορά ακόμα επεσήμανε την αναγκαιότητα 5 “καλόγερων” στην αίθουσα ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι να κρεμάνε τα παλτά τους και πήρε απάντηση από τον κ Πριονίδη ότι ήδη έχουν παραγγελθεί.

Στα ίδια πλαίσια όσο αναφορά την ΔΙΑΑΜΑΘ και η θέση του κ. Διαμαντόπουλου από την Λ. Συσπείρωση που ενδεικτικά ανέφεραι ότι η λύση της ΔΙΑΜΜΑΘ θα κοστίσει 500.000€ παραπάνω από ότι πέρσι αναιβάζοντας το κόστος πλέον του 1.200.000€ και όλα αυτά μόνο και μόνο για να ευνοηθούν και να μπουν στο παιχνίδι ιδιώτες.

Γενικότερα πάντως για την καθαριότητα του Δήμου δεν φαίνεται να αλλάζει μοντέλο και μεγάλο κομμάτι της θα παραχωρηθεί και πάλι σε ιδιώτη.

Ο κύριος Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί μελέτη για το κυκλοφοριακό στην Ελευθερούπολη και Ν. Πέραμο και από ότι φαίνεται το ενδεχόμενο μετατροπής της κεντρικής πλατείας Ν. Περάμου σε πάρκινγκ να απομακρύνεται.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των δύο νέων αντιδημάρχων, της κ.Μπενή (τουρισμού) και του κ. Στάμου (πρωτογενούς τομέα & αγροτικής ανάπτυξης).

0
0
X
+
error: Content is protected !!