Η επιμονή της Κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των εμπλεκομένων σε αυτές, αποδεικνύει αυτό που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης ο κοινωνικός χαρακτήρας των λαϊκών αγορών, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.
Η εμμονή της κατά των λαϊκών έχει ξεκινήσει από την περίοδο της πρώτης καραντίνας, όπου στον ανοιχτό υπαίθριο χώρο των λαϊκών εφαρμόστηκαν εξωφρενικά αυστηρότερα μέτρα έναντι αυτών στα σούπερ μάρκετ ή στα ΜΜΜ.
Το σύνολο του σχεδίου νόμου στηρίζεται στον εξοντωτικό διωγμό των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών, όπως ψευδώς διατείνεται το Υπουργείο.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μετατραπούν οι λαϊκές αγορές σε εμπορικές, να αποδυναμωθεί έτσι ο θεσμός και νομοτελειακά να εξαφανιστεί, μετατρέποντας όσους παραγωγούς το επιθυμούν σε επαγγελματίες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι επαγγελματίες πωλητές, που θα πωλούν όλοι τα ίδια είδη και αποκλείοντας στην ουσία την είσοδο νέων παραγωγών, συρρικνώνοντας σκόπιμα το παραγωγικό στοιχείο, με αποτέλεσμα να κατευθύνουν τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να καταργήσει όλες τις διατάξεις που αλλοιώνουν τη μορφή των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που επί 100 χρόνια, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, συμβάλει στο εισόδημα των παραγωγών και προμηθεύει τους καταναλωτές με υγιή και ασφαλή προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

1
0
X
+
error: Content is protected !!