Τα μυστήρια της τυφλής δικαιοσύνης

Δεν συνηθίζω και δεν έχω σκοπό να σχολιάσω αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά δεν μπορώ να μην προβληματίζομαι όταν ακούω και βλέπω κάποιες αποφάσεις της Ελεύθερης, ανεξάρτητης και τυφλής δικαιοσύνης.
Σήμερα είναι μια και από αυτές τις μέρες, διαβάζοντας τις ειδήσεις στον τοπικό τύπο έπεσα στην είδηση καταδίκης 8 μηνών μιας επιχείρησης γιατί σε συνοικιακό κατάστημα της Καβάλας πούλησε προϊόν (βερνίκι) στο οποίο δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ενδείξεις (σήματα προστασίας) αφού διαπιστώθηκε ότι η ταμπέλα του προϊόντος δεν είχε τις προβλεπόμενες από την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία σημάνσεις.
Μαλιστα η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη μετά από έλεγχο του τμήματος Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας και εκπρόσωπος της υπηρεσίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη χθεσινή δίκη, ειδικότερα τον Ιούλιο του 2013 ο ελεγκτής βρέθηκε σε κατάστημα εκτός κέντρου της πόλης και βρήκε στο ράφι 6 συνολικά συσκευασίες από το επίμαχο βερνίκι.

Δηλαδή 8 μήνες καταδίκη για 6 συσκευασίες που θα διοχέτευε στην αγορά.
Δεν κρίνω τις αποφάσεις αλλά όπως θα διαβάσετε κατατέθηκε στο δικαστήριο ότι το λάθος είναι της προμηθεύτριας εταιρίας και υπήρξε καταδίκη 8 μηνών για 6 ντενεκάκια και δεν μπορώ να μην διερωτηθώ πως είναι δυνατόν και υπήρξε αθώωση δημάρχου που για 3,5 χρόνια εν γνώσει του και μάλιστα 12 μήνες παρά την επίσημη απαγόρευση από την διεύθυνση υγείας της Π.Ε. Καβάλας διοχέτευσε στην “αγορά” δηλαδή στους δημότες (περίπου 3.500 άτομα κάποιες χιλιάδες ανήλικους) εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μολυσμένου νερού με το καρκινογόνο στοιχείο Αρσενικό που επίσημα είχε χαρακτηριστεί επιβλαβές για την υγεία. Μάλιστα στο δικαστήριο που έγινε μάρτυρας κατηγορίας ήταν και ο νομίατρος Καβάλας.

Πραγματικά ο προβληματισμός με ξεπερνά, γιατί στην ζυγαριά της δικαιοσύνης στο ένα μπαλάντζο έχουμε έναν ιδιώτη με 6 ντενεκάκια απλά χωρίς την σήμανση επικινδυνότητας που άθελα του Ή ηθελημένα, ΘΑ διοχέτευε στην αγορά πιθανόν σε 6 άτομα ΕΝΟΧΟΣ !Και στην άλλη μπαλάντζα έχουμε έναν Δήμαρχο με εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά νερού με την επίσημη σήμανση από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία,  και την διεύθυνση υγείας απαγορευμένου νερού που ηθελημένα και με το έτσι θέλω  διοχέτευσε επί χρόνια σε χιλιάδες δημότες και παιδιά ΑΘΩΟΣ !

Και οι δύο υποθέσεις στο δικαστήριο Καβάλας! Αλλά καταδίκασε προληπτικά τον ιδιώτη με τα 6 ντενεκάκια 8 μήνες φυλακή και αθώωσε έναν δήμαρχο με τα χιλιάδες κυβικά καρκινογόνο νερό που διοχέτευσε με επιλογή του επί χρόνια στους δημότες. Απλά με ξεπερνά….. Εσάς;

Όλη η υπόθεση με τα 6 ντενεκάκια ΕΔΩ

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
3,419 προβολές
X
+