Πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες για την Αλάνα Ηρακλείτσας και ακόμα ποιο πολλά έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τα Λουτρά Ελευθερών. Πριν λίγες μέρες ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις τύπου ” Αλάνα και Λουτρά Ελευθερών το “Ελληνικό” της Καβάλας του Βουλευτή Καβάλας Μ. Λαζαρίδη σε επίσκεψη του στη Καβάλα, συγκεκριμένα ο βουλευτής δήλωσε:

Το… Ελληνικό της Καβάλας!

«Θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη επένδυση (Αλάνας) μαζί με αυτήν των Λουτρών των Ελευθερών είναι τα «Ελληνικά» της Καβάλας, συγκρίνοντας τες, τηρουμένων των αναλογιών, με την επένδυση στο Ελληνικό στην Αθήνα που είναι σε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αλλά πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι αυτών των δηλώσεων έρχονται γεγονότα που αμφισβητούν αυτήν την αισιοδοξία του κ Λαζαρίδη.

Η επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών σήμερα δεν υφίσταται και βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά και όπως δείχνουν τα στοιχεία η επένδυση δεν έχει ξεπεράσει ούτε καν ακόμα και το αρχικό στάδιο αφού ο επενδυτής δεν μπορεί καν να πάρει αδειοδότηση-έγκριση της ΜΠΕ, αφού υπάρχουν ακόμα σοβαρά ζητήματα όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης των Λουτρών.
Δημοσιεύματα μιλούν πλέον για επενδυτή των Λουτρών στα όρια του και ότι εκτάκτως ζητά συνάντηση με τον κ. Μέτιο και την διοίκηση της «εργοανάπτυξης Α.Ε». Συγκεκριμένα στο σημείωμα που έστειλε ο επενδυτής στον κ. Μέτιο αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή-αίτηση μας, ζητάμε άμεσα την σύγκλιση του ΔΣ της ΕΡΓΟΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ στο γραφείο σας και με την δική σας παρουσία.
Ο βασικός λόγος είναι διότι προέκυψαν σοβαρά ζητήματα όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης των Λουτρών, με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση για την αδειοδότηση-έγκριση της ΜΠΕ.
Επίσης οφείλουν άμεσα να λυθούν ζητήματα που αφορούν την αναγκαία δήλωση στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

Και εδώ τώρα προκύπτει το ότι στη εταιρία με σκοπό την εκμετάλλευση των Λουτρών Ελευθερών διοίκηση δεν υπάρχει. Από τον Μάρτιο του 2018 η “Εργοανάπτυξη Α.Ε” μετά την επίσχεση εργασίας και την προσφυγή των εργαζομένων της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην Επιθεώρηση Εργασίας , διότι δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθoί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο (2017-18), ουσιαστικά η εταιρία έχει κλείσει. Ήδη έχει επιβληθεί πρόστιμο από το ΙΚΑ, υπάρχει η υπόθεση υπεξαίρεσης στο ταμείο της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, υπόθεση που ήδη έχει παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή, γιατί είναι σε βαθμό κακουργήματος. Και επίσης διενεργείτε προανάκριση από την Εισαγγελία Καβάλας για την διαδικασία πρόσληψης του Γενικού Διευθυντή στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ. Και μάλιστα ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης κος Μέτιος ακόμη δεν έχει διοριστεί νέα διοίκηση με αποτέλεσμα νέα νομικά θέματα για την λειτουργία της εταιρίας.

Όσο για την Αλάνα χιλιοειπωμένα, συγκρατημένη και η δήλωση του ότι είναι θέμα χρόνου και πιο συγκεκριμένα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 Το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι έτοιμο ώστε η αλάνα της Ν. Ηρακλείτσας να μπει σε διαγωνισμό ώστε να βρεθεί επενδυτής…

Οψόμεθα και ας μην είμαστε και πάλι βιαστικοί να θριαμβολογήσουμε γιατί το νόμισμα “Επένδυση Ελληνικού” έχει και την άλλη όψη…… Πολυετής στασιμότητα!

Μακάριος Λαζαρίδης

Παρέμβαση ΚΚΕ.

Από τη μία να συντηρείς το κλίμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και από την άλλη προετοιμάζεις το έδαφος για να επιταχυνθεί το ξεπούλημα της δημόσιας γης αναφέρει χτες σε σχετικό σχόλιο σχετικά την Αλάνα και το αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα η ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ και συγκεκριμένα τονίζει:

Αν θέλεις τελικά από τη μία να συντηρείς το κλίμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, να ρίχνεις νερό στο μύλο των εθνικιστών και των φασιστών και από την άλλη να προετοιμάζεις το έδαφος για να επιταχυνθεί το ξεπούλημα της δημόσιας γης, σηκώνεις κουρνιαχτό και ντόρο ότι επίκειται εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο ένα ή το άλλο μέρος (βλέπε αλάνα Ηρακλείτσας και αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα) και έτσι έχεις με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!
17/11/2019 ΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

0
0
X
+
error: Content is protected !!