Το λάβαμε, το εξετάσαμε, το κάναμε ρεπορτάζ και το δημοσιεύουμε. 

Μετά από  καταγγελία βρεθήκαμε με την κάμερα μας στο κλειστό της Γεωργιανής και δυστυχώς τα πράγμα είναι όπως περιγράφονται στην επιστολή.
Δείτε το βίντεο.

Εγώ να ευχαριστώ για την επιστολή / καταγγελία και τα καλά λόγια και να πω ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, αλλά χαίρομαι ότι συμφωνούμε στο θέμα των σκουπιδιών και ότι ο δήμος έχει γεμίσει από αυτά.

Ακολουθεί η καταγγελία: 

Φραγκίσκε, μπορεί οι πολιτικές μας ιδεολογίες να είναι αντίθετες και να έχουμε ανταλλάξει λόγια και να κρατάμε αποστάσεις, αλλά δεν μπορώ πρώτον να παραβλέψω ότι είσαι ένας καλός γνώστης στο τι συμβαίνει στον δήμο μας και δεύτερο να μην αναγνωρίσω την αγάπη σου και το ενδιαφέρον σου για το χωριό μας. Χωριό που εσύ και η αγαπητή συντοπίτισσα μας Κεράσσω διαλέξατε και μεγαλώνετε τα δύο εξαιρετικά παιδιά σας. Μέσα από τις σελίδες σου χρόνια τώρα παρουσιάζεις τα προβλήματα του χωριού μας και δήμου και έχεις αναδείξει πολλά και σίγουρα έχεις ενοχλήσει κάποιους.  Θέματα σαν την κακοδιαχείριση, το πρόβλημα του Αρσενικού, την κατάσταση των δρόμων της περιοχής τις κακοτεχνίες ή αυθερεσίες και ένα σωρό άλλα προβλήματα της περιοχής. Ένα από αυτά είναι και τα σκουπίδια και η μετατροπή του προαύλιου χώρου το κλειστού γυμναστηρίου της Γεωργιανής σε σκουπιδότοπο.
Δεν ξέρω πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασες από κει μετά την φωτιά, αλλά καλά θα κάνεις να περάσεις να δεις ότι το έγκλημα συνεχίζεται μόνο που έγινε πιο μεθοδικό και οργανωμένο.

Σου στέλνω μερικές φωτογραφίες να δεις και να πράξεις με τον τρόπο που εσύ καλά ξέρεις. Είναι αίσχος μετά από πολλές διαμαρτυρίες, φωτιές, πρόστιμα αντί ο δήμαρχος να το σταματήσει και να δώσει λύση έστω με μια περίφραξη, όχι μόνο το κακό συνεχίζει αλλά τώρα γίνεται μεθοδικά και οργανωμένα. Κάποιοι ασυνείδητοι, αλλά και κάποιοι συνειδητά σε καθημερινή βάση ρίχνουν σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και άλλα, και απλά ο δήμος κάθε τόσο να τα καλύπτει με χώμα και πέτρες, ώστε να μην φαίνονται, δημιουργώντας ένα βουνό.  Δεν μπορεί ο κάθε αντιδήμαρχος και δήμαρχος να αγνοούν τους νόμους αλλά και την απόφαση του τοπικού της Γεωργιανής που κάποιοι έθαψαν στα συρτάρια, απόφαση για καθαρισμό και περίφραξη του χώρου του κλειστού Γυμναστηρίου Γεωργιανής όπου κάθε μέρα δεκάδες παιδιά γυμνάζονται.
Τους ανθρώπους μπορεί κάποιος να τους αντικαθιστά εύκολα με άλλους που θα του κάνουν την βρώμικη δουλεία και εύκολα να λένε ψέματα στον κόσμο (ξέρεις πολύ καλά για ποιον μιλάω) αλλά στο τέλος ο κόσμος που βλέπει, καταλαβαίνει.
Το λυπηρό είναι ότι αυτός ο χώρος θα μπορούσε κάποια μέρα όταν ένας ικανός δήμαρχος αποφασίσει να επενδύσει ουσιαστικά στον αθλητισμό και όχι μόνο σε φανταχτερούς τίτλους χωρίς ουσία, να γίνει ένα κόσμημα αθλητισμού για τον Δήμο Παγγαίου και την περιφέρεια και πόλος τουρισμού για μια Γεωργιανή και Νικήσιανη που σβήνουν.  Μην ξεχνάμε ότι ο συγχωρεμένος δήμαρχος Τρ. Κουκούδης είχε πει ότι εκείνο το σημείο ενδύκνειται για κλειστό κολυμβητήριο λόγω του γεωθερμικού της περιοχής και δεν θα χρειαζόταν λειτουργικό κόστος για την θέρμανση του νερού και του χώρου. Σκεφτείτε λοιπόν αν ποτέ ένας άνθρωπος με όραμα σε κάποιες καλύτερες μέρες, να θέλει να φτιάξει κάτι εκεί πόσους εκατοντάδες τόνους νωπά ή καμένα σκουπίδια και μπάζα θα πρέπει να μετακινήσει. Γνωστή η παροιμία τα σκουπίδια κάποιων θησαυρός άλλων…… και μπορεί στις μέρες μας να βλέπουμε ότι τα σκουπίδια κάποιοι στον δήμο μας τα χρησιμοποιούν σαν δείκτη επιτυχίας, αλλά δεν παύουν να είναι σκουπίδια και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας.
Επειδή όπως ξέρεις είμαι άνθρωπός με δεκαετίες στην αυτοδιοίκηση και δεν μου αρέσει και δεν θέλω την ποινικοποίηση της πολιτικής και δημοτικής διοίκησης, για αυτό αυτή την καταγγελία την στέλνω πρώτα σε σένα και αν θες δημοσίευσε την, ώστε κάποιοι που σε διαβάζουν ίσως αλλάξουν τρόπο διοίκησης και να πάψουν να υποτιμούν τους νόμους και την νοημοσύνη μας.
Αν όχι και συνεχίσουν τα παιχνίδια με τα σκουπίδια, σε λίγο καιρό η επόμενη καταγγελία με πολλά άλλα στοιχεία θα φτάσουν στην εισαγγελία Καβάλας.

σ.σ. Το όνομα μου το έχεις δεν χρειάζεται να το βάλεις , θα είναι  στην αναφορά στην Εισαγγελία Καβάλας.

Εμείς να θυμίσουμε ότι η φωτιά τον Ιανουάριο 2020 έκαιγε για τρεις μέρες , καίγοντας σκουπίδια, πλαστικά, φυτοφάρμακα, διοξίνες κλπ,  μπορείτε να διαβάσετε σχετικά  ΕΔΩΕΔΩ, ΕΔΩ.

Όσο για την αξιοπιστία κάποιων, για την αλήθεια και τα ψέματα δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του δήμου τον ανιδημάρχο Β. Σαραντούδη σε τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας που έκανε λόγο για μια μικρή φωτιά που έκαιγε για δύο ωρίτσες κάτι κλαδιά και κάτι σακούλες…….. παρακαλώ ακούστε….

Να θυμίσουμε επίσης ότι στον Δήμο Παγγαίου επεβλήθει για αυτές τις παράνομες χωματερές πρόστιμο  8.000€ διαβάστε ΕΔΩ

Αντί λοιπόν να βάλουμε μυαλό μετά από μια φωτιά και μετά από πρόστιμο, συνεχίζουμε και μάλιστα κουτοπόνηρα κάτω από την μύτη όλων να ρίχνουμε και να σκεπάζουμε σκουπίδια.  

Το δις εξαμαρτείν τ’ αυτόν ουκ ανδρός σοφού.

0
0
X
+
error: Content is protected !!