Κυριακή χτες και πολλοί ήταν αυτοί που πήραν τα βουνά για μια βόλτα στα χιόνια. Στο Φαλακρό της Δράμας παρόλο το χιονοδρομικό είναι κλειστό ένας μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων με εκδρομείς το επισκέφτηκαν να απολαύσουν τον καθαρό αέρα, τον καλό καιρό και το χιόνι. Υπολογίζεται ότι περίπου 50 με 60 αυτοκίνητα βρέθηκαν εκεί. 

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες πήραν τον δρόμο της επιστροφής το μεσημέρι, αλλά όταν ένα από αυτά γλίστρησε στον παγωμένο οδόστρωμα και έκλεισε το δρόμο περίπου 10 οχήματα εγκλωβίστηκαν.
Οι εγκλωβισμένοι επισκέπτες ειδοποίησαν την αστυνομία για να συνδράμει στην βοήθειά τους, και με τη σειρά τους ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Δράμας. Όταν οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο Φαλακρό, εντόπισαν πέντε εγκλωβισμένα οχήματα, φαίνεται ότι κάποιοι είχαν καταφέρει να φύγουν μόνοι τους. Αφού βοηθήθηκαν στον απεγκλωβισμό τους και αφού διαπιστώθηκαν ότι όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, η Αστυνομία βεβαίωσε 7 παραβάσεις από 300 ευρώ κατ’ άτομο, διότι το Χιονοδρομικό ήταν κλειστό και επειδή απαγορεύεται η μετακίνηση. Άλλωστε, δεν υπάρχει κωδικός μετακίνησης για Χιονοδρομικά Κέντρα! Μέχρι τις απογευματινές ώρες τα οχήματα και οι επισκέπτες είχαν απεγκλωβιστεί και όλοι κατέβηκαν σώοι και αβλαβείς και με τρακόσια ευρώ λιγότερα.

1
2
X
+
error: Content is protected !!