Ήταν 11-5-2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιούσε ανοιχτή επιστολή για τον τότε Δήμαρχο Παγγαίου Βασ. Ξουλόγη σήμερα 13-5-2019 ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το Χρίσμα του εκλεκτού στο ίδιο άνθρωπο. Εμείς δεν θα την σχολιάσουμε την αφήνουμε στην κρίση σας, αλλά απλά θέτουμε το ερώτημα: Άλλαξε ο Ξουλόγης; ή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κωλοτούμπα;

Ανοιχτή επιστολή Ενωτικής Παρέμβασης Παγγαίου.

Φίλε συνδημότη/ισσα

Πλησιάζει η μέρα που θα κληθείς να εκλέξεις τους εκπροσώπους σου στο δήμο Παγγαίου για την επόμενη πενταετία. Πληροφορείσαι για πολλά που συμβαίνουν στο δήμο. Πιθανόν να εκπλήσσεσαι, να οργίζεσαι ή να χαμογελάς ειρωνικά. Αποφασίζεις όμως εσύ και μόνο εσύ. Εμείς οφείλουμε να σου θυμίσουμε κάποια πράγματα, που φανερώνουν πολιτικές και νοοτροπίες.

Ψήφισες στις περασμένες εκλογές ένα δήμαρχο, τον κ. Ξουλόγη, κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκλέχτηκε με ευλογίες και υψηλή επιστασία.

Αυτός ο «ανεξάρτητος» πια δήμαρχος αδιαφόρησε κατά τη διάρκεια της θητείας του για το κλείσιμο της Εφορίας στην Ελευθερούπολη, καταδικάζοντας σε οικονομικό μαρασμό πολλούς καταστηματάρχες. Τέτοιες εντολές είχε πάρει, αυτό έπρεπε να κάνει.

Αυτός ο δήμαρχος αδιαφόρησε για τη μεταφορά του ΙΚΑ στην Καβάλα, υποχρεώνοντας εκατοντάδες συμπολίτες να ταλαιπωρούνται καθημερινά. Τέτοιες εντολές είχε πάρει, αυτό έπρεπε να κάνει.

Αυτός ο δήμαρχος σιώπησε στην απογύμνωση του ΕΣΥ από ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, που έθετε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών του. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, τέτοιες εντολές είχε.

Αυτός ο δήμαρχος παρέδωσε το δασικό χωριό Παγγαίου σε ιδιώτη, χωρίς να νοιαστεί για τη λεηλασία του. Η δημοτική περιουσία λεηλατιόταν κι αυτός απλώς ταξίδευε, συμμετέχοντας σε εκθέσεις τουριστικής ανάπτυξης.

Αυτός ο δήμαρχος, με ελαφρά την καρδία, δε διεκδίκησε τα Λουτρά των Ελευθερών από την Περιφέρεια, αδιαφορώντας για το ότι αυτά αποτελούν δημοτική περιουσία και σημαντικότατη πηγή εσόδων για το δήμο Παγγαίου. Τέτοιες εντολές είχε πάρει.

Αυτός ο δήμαρχος, με όλους τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, έβγαινε φωτογραφίες, όταν λειτούργησαν τα διόδια στην Μουσθένη, κάνοντας αντίσταση στα κομματικά αφεντικά του, που είχαν αποφασίσει από πριν μία ακόμη οικονομική αφαίμαξή σου. Έτσι είχαν διαταχθεί, έτσι έκαναν.

Αυτός ο δήμαρχος εγκατέλειψε στην τύχη του το κάμπιγκ στην Τούζλα.

Αυτός ο δήμαρχος έπαιξε για χρόνια με το νερό στην Νικήσιανη, καθησυχάζοντας και προτρέποντας τους πολίτες να πίνουν απ αυτό, παρά την απαγόρευση. Το ίδιο έργο επαναλαμβάνει και τώρα στην Ν. Πέραμο και στην Ελευθερούπολη.

Αυτός ο δήμαρχος είναι υπόδικος, γιατί λησμόνησε να υποβάλλει το πόθεν έσχες του. Αυτός είναι ο εκλεκτός της συγκυβέρνησης, αφού στηρίζεται και από τα πρωτοπαλίκαρα των βουλευτών της Ν.Δ.

Αυτός ο δήμαρχος εγκλωβίζει με 2μηνες και 5μηνες χειροπέδες δεκάδες συμπολίτες και εκμεταλλεύεται την οικονομική τους κατάσταση, δημιουργώντας στρατιές ανέργων- εξαρτημένων ψηφοφόρων.

Αυτός ο δήμαρχος, σκιώδης στα μεγάλα προβλήματα του δήμου, παρών στα πανηγύρια και στα κοινωνικά γεγονότα, διεκδικεί ξανά τη ψήφο σου μαζί με τους 2 άλλους υποψηφίους δημάρχους, που κάνουν αντιπολίτευση στον εαυτό τους.
Αυτοί οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι ασχολούνταν με τα δημαρχιλίκια, σπρώχνονταν στους προθαλάμους του κόμματός τους για να πάρουν το χρίσμα και απλώς έκαναν μουγκή αντιπολίτευση. Τσιμουδιά κατά τα 3,5 τελευταία χρόνια, καμία ευαισθησία, καμία ανάληψη ευθύνης. Ο κ. Αναστασιάδης ανύπαρκτος ακόμη και στη δημοτική ενότητα Ορφανού, ενώ ο κ. Φιλόσογλου, ο έτερος υπόδικος, επί 3,5 χρόνια περιφερόταν πολυτελώς ανά τον δήμο, αναζητώντας υποψηφίους για τον συνδυασμό του.

Εντελώς τυχαία όλοι αυτοί είναι κομματικά στελέχη της συγκυβέρνησης, όλοι αυτοί είναι εκφραστές μιας πολιτικής που σε στράγγιξε οικονομικά και σε εξαθλίωσε συναισθηματικά. Εκφράζουν το παλιό, φθαρμένο πολιτικό σύστημα, του προσωπικού συμφέροντος και της κομματικής φιγούρας. Δεν θέλουν να εφαρμόσουν στο δήμο άλλη πολιτική, δεν τους την επιτρέπουν οι κομματικοί εντολείς τους.

Τώρα λοιπόν που φτάνει η ώρα της ψήφου, πρέπει να αναλογιστείς όλα τα παραπάνω. Να θυμηθείς ότι έχεις μεγάλη δύναμη στα χέρια σου. Μπορείς να τους διαγράψεις πολιτικά και να ακυρώσεις την κομματική τους νοοτροπία. Μην ανέχεσαι άλλο τα ψεύτικα χαμόγελα, τον εκβιασμό, τις υποσχέσεις τους, τα χτυπήματα στη πλάτη σου. Στείλε τους με τη ψήφο σου στην πολιτική αφάνεια, να κάνουν παρέα όλους τους δημαγωγούς που κατά καιρούς σε ταλαιπώρησαν.
Νέοι άνθρωποι στο δήμο, νέα παιδιά, φρέσκες ιδέες, επιστήμονες, με όρεξη, με πολιτική ηθική βγαίνουν στο προσκήνιο και διεκδικούν τη ψήφο σου. Δίχως συναλλαγές, δίχως κομματικούς στρατάρχες, δίχως μεταμεσονύκτιες επισκέψεις, δίχως απειλές. Μόνο με πίστη στο νέο και το διαφορετικό που εμείς φέρνουμε.

Η εντολή είναι δική σου φίλε/η. Και θυμήσου: δεν ευθύνονται αυτοί που εκλέγεις, αλλά εσύ που τους εξέλεξες.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

0
0
X
+
error: Content is protected !!