Τελική Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης

Οι προσπάθειες που καταβάλει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Παγγαίου στην κατεύθυνση φιλοξενίας κορυφαίων αθλητικών γεγονότων στον τόπο μας, αποδίδουν καρπούς και αναδεικνύουν το Παγγαίο ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού» για τη χρονιά που έρχεται. Με επιστολή της, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αναθέτει στο Δήμο Παγγαίου τη διοργάνωση της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, που θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 1-5 Μαΐου 2019, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης. Υπενθυμίζεται πως η ομάδα του ΓΣΕ κατέλαβε την 5η θέση στο περυσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο αθλητικών δραστηριοτήτων που θα αναπτύξει Δήμος Παγγαίου, ως «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού» για το 2019.

Αυτά έγραψε πριν λίγο στην προσωπική του σελίδα ο Δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης ανακοινώνοντας την ανάληψη της διοργάνωσης  της Τελικής Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.

 

Νωρίτερα είχαμε διαβάσει σε εφημερίδα της Καβάλας (proini) που πρώτη ανακοίνωσε την ανάληψη της διοργάνωσης,  ότι η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιστρέφει στην Ελευθερούπολη μετά από 26χρόνια. Το καλοκαίρι του 1992 ο Πανιώνιος με προπονητή τον Ηλία Ζούρο και πεντάδα τους: Μακρυδήμα, Κικίλια, Καράγκουτη, Μουμούρη, Δρελιώζη είχε κατακτήσει τον τίτλο. Στο Πανελλήνιο τότε πρωτάθλημα είχε λάμψει το άστρο του Ευθύμη Ρεντζιά που αγωνιζόταν στο Δαναό Τρικάλων ενώ επίσης και του Μασλαρινού που έπαιζε στον ΒΑΟ.

Ηταν ένα σπουδαίο πρωτάθλημα όπου σε καθημερινή βάση έδιναν το παρόν τους μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ όπως ο Βλάντο Τζούροβιτς που το 1992 ήταν προπονητής στον Αρη Θεσσαλονίκης.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
939 προβολές
X
+