Σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη ανακοινώθηκαν 48 νέα κρούσματα και 3 νέοι θάνατοι. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 20 και των κρουσμάτων στους 743. Νοσηλεύονται 134 και 45 θεωρούνται σε κρίσιμη κατάσταση.

Λεπτομέρεια από τα 48 νέα κρούσματα τα 21 είναι από το γκρουπ που ήρθε χτες από την Ισπανία.

Επίσης ανακοινώθηκε  ότι το ένα από τα θύματα απεβίωσε στο σπίτι που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Κοζάνη. Μια γυναίκα 41 ετών, μητέρα 3 παιδιών είναι σύμφωνα με πληροφορίες το 20ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή πριν από μερικές μέρες στο σπίτι της, σε έναν οικισμό του Δήμου Κορεστίων της Καστοριας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η 41χρονη είχε παρουσιάσει συμπτώματα και συγκεκριμένα πυρετό και επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, ο οποίος την καθοδήγησε στο να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, τελικά όταν αυτό έφτασε ήταν ήδη αργά.
Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου λήφθηκε δείγμα για κορονοϊό. Το αποτέλεσμα του ελέγχου έγινε γνωστό σήμερα επιβεβαιώνοντας ότι η γυναίκα ήταν θετική στον ιό.

Επίσης άλλος θάνατος ο οποίος προβληματίζει τον ΕΟΔΥ είναι ο θάνατος ενός υγιέστατου 64χρονού σε αρίστη φυσική κατάσταση ο οποίος μάλιστα είχε κατακτήσει και το Έβερεστ. 

Επίσης ένα νέο κρούσμα που νοσηλεύεται και προβληματίζει είναι ένας νέος 40 ετών χωρίς κανένα ιστορικό υγείας.

0
0
X
+
error: Content is protected !!