Τελεσίγραφο η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Τελεσίγραφο η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου.

Ο Δήμος Παγγαίου παρατείνει κατά δύο ημέρες ακόμα την φιλοξενία των 209 προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης και την Πέμπτη το πρωί ή πολιτεία ή ο Δήμος θα μεταφέρει τους πρόσφυγες σε μέρος (κέντρο φιλοξενίας ή Hot spot) που θα τους υποδείξει η κυβέρνηση.

Αυτή είναι η πρόταση Τελεσίγραφο που μετά από εισήγηση του Δημάρχου Φίλιππου Αναστασιάδη ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης και καταψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της ελάσσονος αντιπολίτευσης Θόδωρο Μπόνο και Τάσο Ορφανίδη και θα αποσταλεί σήμερα στην κεντρική διοίκηση.

Οι λόγοι πολλοί που οδήγησαν στην πιο πάνω απόφαση πρώτον και κατά κύριον λόγο έχει να κάνει με λόγους υγιεινής αφού τώρα που άρχισαν οι ζέστες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο έχουν γίνει απάνθρωπες και επικίνδυνες. Κατά Δεύτερον έχουν περάσει όλες οι προηγούμενες καταλυτικές ημερομηνίες και πλέον ο χώρος πρέπει να αποδοθεί στον Αθλητικό σύλλογο και τους Δημότες.

Άλλοι λόγοι είναι οικονομικοί όπως και η κόπωση των εθελοντών αφού και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία υποστήριξη από το κράτος.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που από τις 18 Μαρτίου αγνοεί σκόπιμα την κάθε προσπάθεια μέσω αλληλογραφίας για εξεύρεση λύσης ή έστω κάποιας ενημέρωσης με το τι μέλλει γενέσθαι και μίλησε για πλήρη απαξίωση που φτάνει πια τα όρια της προσβολής και για την Διοίκησης αλλά και για τους δημότες του Δήμου Παγγαίου από την κεντρική διοίκηση.

Ακούστε τι είπε ο Δήμαρχος στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο.


Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,970 προβολές
X
+