Πληροφορίες μας λένε ότι στη διοίκηση του Δ. Παγγαίου σχεδιάζουν την τσιμεντοποίηση επιπέδου Ακρόπολης και για τα κάστρα της Ν. Περάμου, αν τους δοθεί η άδεια.
Με πρόσχημα την καλλίτερη πρόσβαση των θεατών και των ΑΜΕΑ αλλά και την διαμόρφωση του χώρου για διευκόλυνση διεξαγωγής περισσοτέρων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κάποιοι προωθούν την ιδέα και σχεδιάζουν ώστε εκατοντάδες κυβικά τσιμέντου και χαλικιού να πέσουν στα κάστρα της Ν. Περάμου στα πρότυπα της Ακρόπολης Αθηνών. Μάλιστα κάποιοι βιάζονται ώστε όλα να γίνουν σύντομα ώστε όταν επιτραπούν οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις ο χώρος στα κάστρα να είναι έτοιμος. Ειδικότερα για φέτος που απαιτήσεις του χώρου θα είναι διαφορετικές αν καταλήξουν σε συμφωνία με τον καλλιτέχνη που ο δήμαρχος επιθυμεί. Ο φετινός καλλιτέχνης εκτός απροόπτου μας λένε οι πληροφορίες θα είναι ο Γιάννης Πάριος ο τροβαδούρος του έρωτα είναι προσωπική επιλογή του Φιλ. Αναστασιάδη και φυσικά πέρα από τους όποιους νέους παρευρεθούν, το κοινό αναμένεται είναι τελείως διαφορετικό, οι υπόλοιποι είναι κάποιας άλλης ηλικίας και άλλης ενδυματολογικής επιλογής πέρα από μπλουτζήν και με άλλες συνήθειες, άρα οι ανάγκες αλλάζουν και στην πρόσβαση αλλά και στον χώρο και στη διάταξη.

Βέβαια για την όποια παρέμβαση στον περίβολο και στο εσωτερικό του αρχαιολογικού χώρου απαιτείται άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου.
Μέχρι σήμερα η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας – Θάσου, Σταυρούλα Δαδάκη παρότι υπήρξε συνεργάσιμη με την διοίκηση του Δ. Παγγαίου, ήταν πάντα πολύ αυστηρή και επιφυλακτική στην όποια παρέμβαση στον χώρο της Ανακτορούπολης της Πέράμου. Σήμερα με τα νέα δεδομένα και με την νέα πολιτική της προϊσταμένη Λίνα Μένδώνη ελπίζουμε να μην έχουμε εκπλήξεις.

9
14
X
+
error: Content is protected !!