Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα για  το τελευταίο 24ωρο, επτά είναι τα εισαγόμενα.
Η ανακοίνωση δεν δίνει με σαφήνεια στοιχεία διαμονής αλλά μόνο χώρα προέλευσης, συγκεκριμένα αναφέρει:
Δύο εξ αυτών εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα και ένα στην Κάρπαθο. Τα υπόλοιπα τέσσερα εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Όσο για τα υπόλοιπα εγχώρια κρούσματα  δέκα εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 2 Λάρισα και 1 στην Αττική.

Αυξημένα – σε σχέση με το σύνολο – είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης, σε δήμους της οποίας αποφασίστηκε παράταση του lockdown.Ειδικότερα, πρόκειται για τους δήμους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης. Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν έως και τις 10 Ιούλιου.

Σύμφωνα με τον οργανισμό ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.458 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (50.0% άνδρες)
Από το σύνολο των 3.458 κρουσμάτων, 785 (22.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.914 (55.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

0
0
X
+
error: Content is protected !!