Τα τελευταία νέα από τη Μουσθένη και τους πρόσφυγές

Τα τελευταία νέα από τη Μουσθένη και τους πρόσφυγές

 

Το paggaionet βρέθηκε στη Μουσθένη που από νωρίς το απόγευμα μετά από μια Οδύσσεια άσκοπων μετακινήσεων επέστρεψαν οι πρόσφυγες που είχαν φύγει  πριν δύο μέρες από το κλειστό της Ελευθερούπολης.

Από έγκυρες πηγές μας είπαν ότι αν όχι ήδη αλλά πολύ σύντομα φτάνει στη περιοχή μια μαζική παράδοση 200 σάντουιτς και διάφορα από πηγή που παραμένει ανώνυμη. Εμείς συνομιλήσαμε με διάφορους πρόσφυγες οι οποίοι μας εξιστόρησαν την περιπέτεια τους και τις κάκιστες συνθήκες που αντιμετώπισαν στο Κατσικά των Ιωαννίνων.

DSC_3906bΕντυπωσιακή η στάση τους όταν τους δείξαμε φωτογραφίες από το κλειστό Γυμναστήριο που είναι αποκλεισμένο από τα δημοτικά οχήματα, αξιέπαινη είναι η κατανόηση αυτών των ανθρώπων στην άρνηση του Δήμου Παγγαίου να τους δεχτεί πίσω αφού όπως λένε και οι ίδιοι δεν το θέλουν, αφού και ίδιοι ήθελαν εξ΄αρχής να αποχωρήσουν και δηλώνουν ότι είναι ακόμα ευγνώμονες σε όλους στην Ελευθερούπολη, Δημότες, Μητρόπολη, Δημοτική αρχή για την αγάπη των τελευταίων 40 ημερών.

Δύσκολος και πάλι ο νέος αποχωρισμός και ραντεβού στο νέο τους προορισμό.

SnapShot(8)

Όσο για το τι θα συμβεί από δω και πέρα, το σενάριο που αυτή τη στιγμή θεωρείτε οριστικό αφού όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν συμφωνήσει μετά από διανυκτέρευση στο πάρκινγκ της Μουσθένης αύριο χαράματα οι πρόσφυγες να μεταφερθούν με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στη Νέα Καβάλα στο Κιλκίς.

Όπως είναι γνωστό νωρίτερα η Δημοτική αρχή είχε αποκλείσει (και παραμένει αποκλεισμένο) το Κλειστό Γυμναστήριο με οχήματα του Δήμου ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτό.

DSC_3912b DSC_3911b

 

Το δε γυμναστήριο πλέον έχει καθαριστεί και φρεσκοβαφτεί εσωτερικά τα όργανα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους και από την Δευτέρα πλέον θα λειτουργεί κανονικά.

12987986_1150419884982475_1468880222_n

 

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
7,202 προβολές
X
+