Είναι η δεύτερη φορά από το Μάιο που ο Δήμος Παγγαίου καταφεύγει σε επιχορήγηση προκαταβολή από τους μελλοντικούς ΚΑΠ για την ενίσχυση των ταμείων του Δήμου Παγγαίου. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάιο του 2020   όταν η ΔΕΥΑΠ Παγγαίου εξέπεμψε SOS  και η διοίκηση του Φιλ. Αναστασιάδη προχώρησε τον Μάϊο σε “δανεισμό” της ΔΕΥΑΠ Παγγαίου  με ένα εκατομμύριο ευρώ. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτά τα χρήματα του δανεισμού προήλθαν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (τους ΚΑΠ) που σήμαινε ότι αυτά τα χρήματα που πήρε η ΔΕΥΑΑΠ θα τα στερηθεί ο δήμος από τους ΚΑΠ. 

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος Παγγαίου κατέφυγε σε νέα έκτακτη ειδική επιχορήγηση (προκαταβολή) ύψους 110.000€  από το υπουργείο εσωτερικών για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων δικών του οφειλών προς τρίτους, δηλαδή τιμολόγια που είναι σε εκκρεμότητα.

Αφορά  χρέη προς τρίτους. Ουσιαστικά προς την αγορά. Τιμολογίων που δεν πληρώθηκαν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.  Βέβαια αυτά τα χρήματα που δίνονται στους Δήμους είναι μία διαδικασία προκαταβολής από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και έτσι τα επόμενα χρόνια τα χρήματα -με την ίδια προέλευση δηλαδή του ΚΑΠ- για όλους  δήμους που κάνουν χρήση της προκαταβολής θα  είναι λιγότερα.

Την περασμένη Δευτέρα 17 Αυγούστου ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος υπέγραψε μία ακόμη απόφαση επιχορήγησης Δήμων σε όλη την Ελλάδα για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους προς τρίτους.  Επτά από τους οποίους ανήκουν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.  Οι Δήμοι στην Α Μ.Θ  αυτοί είναι  Δοξάτου, Σουφλίου, Τοπείρου, Αρριανών,  Ιάσμου. και από την Π.Ε. δήμος Παγγαίου και Θάσου. 

Σε αντίθεση οι Δήμοι Νέστου και Καβάλας  δεν ζήτησαν χρήματα από αυτήν την οδό και δεν επιχορηγούνται.
Όπως φαίνεται εξυπηρετούν με τη δική τους δυνατότητα χρέη τους στην αγορά. Πληρώνουν δηλαδή στην ώρα τους τιμολόγια προς τρίτους.

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!