Τα πρωτεία σε πνιγμούς ο Ν. Καβάλας στην Α.Μ.Θ.

34 πνιγμοί στις θάλασσες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τα περισσότερα περιστατικά πνιγμών σημειώνονται στην περιοχή της Καβάλας .

34 πνιγμοί στις θάλασσες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Κάθε χρόνο και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που πνίγονται στις ελληνικές παραλίες.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θράκης Νικόλαος Κιφνίδης πέρσι στην ΑΜΘ πνίγηκαν 32 άτομα από αυτούς οι 4 με 5 ήταν ξένοι που παραθέρισαν στην περιοχή της Θάσου και της Καβάλας φέτος μέχρι στιγμής κι ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται περίπου στη μέση, έχουν καταγραφεί 34 περιστατικά πνιγμών.

Από αυτούς όπως είπε ο κ. Κιφνίδης οι 18 θάνατοι επήλθαν εντός του ύδατος και οι υπόλοιποι 14 από καρδιακά προβλήματα εκτός του ύδατος.

Αναφερόμενος στα περιστατικά αυτά ο κ Κιφνίδης τόνισε ότι “οι Έλληνες δεν κάνουν τσεκ απ το καλοκαίρι πριν πανε στην θάλασσα ειδικά οι ηλικιωμένοι και παραβαίνουν τις εντολές των γιατρών που λένε “οχι αμέσως μετά το φαγητό στην θάλασσα.”

Επίσης ο κ Κιφνίδης συμβουλεύει να μπαίνουμε στην θάλασσα σιγά σιγά για να συνηθίζει το σώμα μας την αλλαγή θερμοκρασίας, πότε με γεμάτο στομάχι και μια επίσκεψη στον καρδιολόγο μετά τα 50, προλαμβάνει καρδιακά επεισόδια.

Τέλος σε ότι αφορά τα περιστατικά πνιγμών τα περισσότερα σημειώνονται στην περιοχή της Καβάλας και τα λιγότερα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,066 προβολές
X
+