Τα εύσημα του Μάκη Παπαδόπουλου σε Φιλ. Αναστασιάδη , Μιχάλη Σκορδά

Με επιστολή του στα Μ.Μ.Ε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” Μάκης Παπαδόπουλος και δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καβάλας , συγχαίρει δημοσίως την διοίκηση της Αναπτυξιακής Καβάλας για την μεγάλη επιτυχίας της στο  πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος για τη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα για της ενέργειες για την αξιοποίηση του μνημείου των Φιλίππων. Αιχμές για αδράνεια της Δ. Τσανάκα  

Ακολουθεί η επιστολή:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευκαιρία για τον τόπο μας η έγκριση έργου της Αναπτυξιακής Καβάλας για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Θέλουμε να συγχαρούμε τη διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Καβάλας για τον σχεδιασμό και την δουλειά που έκανε και την έγκριση που πέτυχε για το έργο HERIPRENEURSHIP στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος για τη Μαύρη Θάλασσα. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στη δημιουργία συμπράξεων μεταξύ οργανισμών που διαχειρίζονται ή εμπλέκονται στη διαχείριση πιστοποιημένων Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ σε περιοχές της Μαύρης Θάλασσας.

Επίσης, για ακόμη μια φορά, θα… “συγχαρούμε” τη κ. Δήμητρα Τσανάκα για την απουσία της από την ενεργό εμπλοκή της Δημοτικής Αρχής στον σχεδιασμό ενός τέτοιου έργου!

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά, αφού η διοίκηση του Δήμου δεν συμμετείχε ούτε στον σχεδιασμό του ειδικού μονοταμειακού προγράμματος για την αλιεία, που έχει εγκριθεί εδώ και μήνες μετά από την επίμονη και αποτελεσματική προσπάθεια και τη συστηματική δουλειά της Αναπτυξιακής Καβάλας και το οποίο αποτελεί πανελλήνια επιτυχία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχει προχωρήσει εδώ και 1 χρόνο περίπου στην ωρίμανση κανενός έργου που θα μπορούσε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αλιεία, αφήνοντας μερικά εκατομμύρια ευρώ ανεκμετάλλευτα…

Είναι αστεία η δικαιολογία ότι το επιτελείο της διοίκησης του Δήμου συνεισφέρει στις υποβολές προτάσεων έργων, μόνο και μόνο επειδή είναι μέτοχος στην Αναπτυξιακή Καβάλας (και μάλιστα ο μικρότερος σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού, αφού κατέχει μόνο το 8,87%).

Μακάρι η συνεισφορά της Δημοτικής Αρχής να αντιστοιχούσε στο 8,87% των μετοχών της! Εκτός και αν τα στελέχη της έχουν την εντύπωση πως είναι… “βαριά δουλειά” η συμμετοχή τους σε συσκέψεις και συναντήσεις!

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στον 4ο χρόνο της διοίκησής της και δεν έχει ακόμη αντιληφθεί πώς μπορεί να αξιοποιήσει το “εργαλείο” που λέγεται Αναπτυξιακή Καβάλας, για να διεκδικήσει και να πετύχει χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκές και εθνικές πηγές χρηματοδότησης, οι οποίες θα μεταφραστούν σε έργα και δράσεις που μπορούν να αλλάξουν την πόλη μας.

Εμείς προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να εκμεταλλευτεί τη θετική αυτή εξέλιξη και να προχωρήσει στα εξής:

  1. να πρωτοστατήσει στην εκπόνηση ενός ειδικού σχεδίου προβολής και αξιοποίησης του μνημείου των Φιλίππων, με την επιστράτευση όλων των τοπικών φορέων, το οποίο μπορεί να διασυνδεθεί με το έργο HERIPRENEURSHIP της Αναπτυξιακής Καβάλας.

Το λέμε εδώ και μήνες, έχουμε κάνει και ειδική εκδήλωση για το θέμα αυτό, αλλά η Δήμαρχος Καβάλας αδιαφορεί!

  1. να ασχοληθεί επιτέλους με τον φορέα διαχείρισης του μνημείου των Φιλίππων και να πιέσει το Υπουργείο Πολιτισμού για να επιταχύνει τη δημιουργία του!

Έχουν περάσει 2 χρόνια περίπου και η Δήμαρχος Καβάλας περιμένει πότε θα ενδιαφερθεί το Υπουργείο από μόνο του!

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
1,472 προβολές
X
+