Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σε πολλούς γονείς οι οποίοι άδικα επισκέπτονται και σήμερα  Σάββατο στα φαρμακεία  για  να προμηθευθούν τα πέντε δωρεάν σελφ τεστ.

Η απάντηση που λαμβάνουν είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα self  test.

Πολλές οι καταγγελίες από Φαρμακοποιούς, γονείς και εκπαιδευτικούς από κάθε μεριά του νομού Καβάλας για μεγάλη έλλειψη self test ενόψει ανοίγματος των σχολείων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και πολλοί είναι οι γονείς που καταγγέλλουν ότι έμειναν χωρίς test ώστε να τα πραγματοποιήσουν στα παιδιά τους ώστε να τα στείλουν με ασφάλεια στα σχολεία την Δευτέρα .

Οι φαρμακοποιοί και ιδιοκτήτες φαρμακείων καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε έγκυρή παράδοση νέων self  test και όπως δήλωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού  συλλόγου Καβάλας Σ. Ρακιτζή το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνουν όλες αυτές οι οικογένειες που έμειναν χωρίς test λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Τι λέει η νέα ΚΥΑ για την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία από την Δευτέρα 10/1/2022

Η προθεσμία για την παραλαβή των σελφ τεστ λήγει σήμερα Σάββατο.

Αύριο Κυριακή ή Δευτέρα το πρωί  οι μαθητές υποχρεωτικά  πριν πάνε στο σχολείο  θα πρέπει να κάνουν το πρώτο σελφ τεστ της εβδομάδας, να το δηλώσουν οι μεν των δημοσίων σχολείων στο https://edupass.gov.gr/  και των ιδιωτικών σχολείων self-testing.gov.gr .

Στη συνέχεια οι μαθητές θα πρέπει να εκτυπώσουν το αποτέλεσμα του τεστ το οποίο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους στο σχολείο.

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος για τους/τις μαθητές/τριες, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/ κηδεμόνες των ανηλίκων μαθητών/τριών ή από τους/τις ενήλικους/ες μαθητές/τριες, σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος Ι που προσαρτάται στην παρούσα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

Εάν ο μαθητής  δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα;

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια που φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα σε περίπτωση που αυτό του ζητηθεί από εκπαιδευτικό ή από τον/την Διευθυντή/ντρια/Υποδιευθυντή/ντρια ή Προϊστάμενο/η της σχολικής μονάδας προς επαλήθευση/διασταύρωση του αποτελέσματος που έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass. gov.gr, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή στην τάξη/αποχωρεί από την σχολική αίθουσα, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

Αντίστοιχα, στην περίπτωση που μαθητής/τρια που φοιτά σε ιδιωτική εκπαιδευτική δομή πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στη σχολική αίθουσα, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

Εάν ο/η μαθητής/ τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

9
13
X
+
error: Content is protected !!