Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που o Μακάριος Λαζαρίδης μας μίλαγε για ανάπτυξη στη Καβάλα και για succes story με κωδικό “Το Ελληνικό” της Καβάλας αναφερόμενος στα Λουτρά Ελευθερών και την Αλάνα της Ηρακλείτσας. Εμείς τότε συνιστούσαμε εγκράτεια στον κ Λαζαρίδη και κ Μέτιο σχετικά με τις θριαμβολογίες και είχαμε επισημάνει τα προβλήματα αφού σοβαρά ζητήματα είχε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης των Λουτρών, με αποτέλεσμα την μεγάλη καθυστέρηση για την αδειοδότηση-έγκριση της ΜΠΕ. (ΕΔΩ)

Η επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών, μια σωτήρια επένδυση για τα λουτρά και ανάσας για την περιοχή που διαφημίστηκε από την διοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Δ. Παγγαίου, τον επιχειρηματία τέως δημάμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη- όσο και από τους “νέους” φίλους του εύκολου ΘΑ και των υποσχέσεων φαίνεται να  οδεύει σε οριστικό φιάσκο αφού ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου με 2 αποφάσεις του στις 15 Νοεμβρίου από το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) -τις οποίες υπογράφει ο ίδιος ο Θεόδωρος Καράογλου απορρίπτει τα αιτήματα που είχε καταθέσει ο επενδυτής για την ένταξη του project του στις διατάξεις του νόμου 4339/2016.

Τα αιτήματα αυτά είχαν κατατεθεί από την επιχείρηση “ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ RESORTS ΙΚΕ”για διαφορετικούς σκοπούς, οι οποίοι όμως (συνδυαστικά) εξυπηρετούσαν τις ανάγκες του ίδιου project. Συγκεκριμένα:

α) η πρώτη αίτηση αφορούσε την “ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 106 ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ 226 ΚΛΙΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ” και είχε συνολικό επιλέξιµο κόστος 21.583.000 €

β) η δεύτερη αίτηση αφορούσε την “ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ” και είχε συνολικό επιλέξιµο κόστος 18.185.000 €

Συνολικά, δηλαδή, με τα 2 αιτήματα ο επενδυτής ζητούσε χρηματοδότηση ύψους 39.768.000 € (δηλ. κάτι λιγότερο από 40 εκατομμύρια ευρώ).

Και στις 2 αποφάσεις που ελήφθησαν, όμως, στις 15 Νοεμβρίου από το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης) -τις οποίες υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου- αναφέρεται ρητά ότι “τα ανωτέρω δύο έργα αποτελούν ουσιαστικά ένα ενιαίο επενδυτικό σχέδιο, το οποίο στοχεύει συνδυαστικά στην παροχή ενός ολοκληρωµένου πλαισίου οργανωµένων τουριστικών υπηρεσιών στην περιοχή των Λουτρών Ελευθερών” και η προκήρυξη προβλέπει προβλέπεται ότι “το συνολικό ποσό ενίσχυσης ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 5.000.000 ευρώ”.

Όσο για την Αλάνα το έτερο του “Ελληνικού της Καβάλας” ο κ. Λαζαρίδης μας λέει ότι κάπου το 2020 Το ΤΑΙΠΕΔ ίσως να είναι έτοιμο ώστε η αλάνα της Ν. Ηρακλείτσας να μπει σε διαγωνισμό ώστε να βρεθεί επενδυτής……………..

0
0
X
+
error: Content is protected !!