Συγχαρητήρια σε όλες τις νέες και όλους τους νέους που κατάφεραν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακά τμήματα. Ανοίγεται μπροστά τους μια συναρπαστική περίοδος που θα τους προετοιμάσει για την αγορά εργασίας.
Άξιοι συγχαρητηρίων όμως είναι και όσοι δεν τα κατάφεραν αλλά δεν εγκατάλειψαν την προσπάθεια. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένας από τους πολλούς αγώνες που θα δώσουν στη ζωή τους και φυσικά δεν είναι ο μονόδρομος της κατάρτισης και της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Στους νέους που στενοχωρήθηκαν από τα αποτελέσματα, λέω να μην το βάλουν κάτω. Να επιμείνουν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, εξετάζοντας κάθε πιθανή εναλλακτική.
Στους γονείς εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για την στήριξη που παρείχαν στα παιδιά τους και τους εύχομαι κουράγιο για τα βάρη των σπουδών τα οποία τώρα θα επωμιστούν.
Η φετινή χρονιά είναι πολύ διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Για πρώτη φορά, στο σύνολο της χώρας υπάρχουν μόνο πανεπιστημιακές σχολές. Μια σημαντική τομή που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χάρι στην οποία η Καβάλα απέκτησε 5 πανεπιστημιακά τμήματα.
Ως βουλευτής θα παλέψω για την λειτουργία και του 6ου Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Καβάλα, αυτό της Γεωλογίας, που είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Ζητούμενο για την Καβάλα παραμένουν και τα διετή προγράμματα σπουδών που εντελώς αδικαιολόγητα ακύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και τα οποία έχουν την πλήρη υποστήριξη των τοπικών πρυτανικών αρχών.
Καλώ, τέλος, τη ΝΔ να σταματήσει τους αιφνιδιασμούς στη νεολαία και να εφαρμόσει πλήρως το νέο σύστημα εισαγωγής, με την πρώτη υποβολή μηχανογραφικού δελτίου από το φθινόπωρο και με τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, ειδικά για τους μαθητές που θα φοιτήσουν τώρα στην Γ΄Λυκείου.
Για δεκαετίες, το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνδέθηκε με την παραπαιδεία και τα υπέρογκα έξοδα των οικογενειών για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα. Η ελεύθερη πρόσβαση των νέων στα Πανεπιστήμια είναι μια κατάκτηση την οποία δεν θα αφήσουμε να χαθεί.
Τάνια Ελευθεριάδου
Βουλευτής Ν.Καβάλας – ΣΥΡΙΖΑ

0
0
X
+
error: Content is protected !!