Με αφορμή την επιστολή των εργαζομένων της δημοτικής βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης, σχετικά με την επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης της περιοχής καθώς και της αντίστοιχης κινητής μονάδας, κατέθεσα αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία διατυπώνω το αίτημα ανοίγματος των βιβλιοθηκών σε όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκα στις επιπτώσεις της παρατεταμένης αναστολής λειτουργίας της εν λόγω βιβλιοθήκης (και όλων των βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα) και την επακόλουθη στέρηση πρόσβασης στο βιβλίο, στην έγκυρη πληροφόρηση και στην ψυχαγωγία. Είναι δεδομένο ότι σε μικρές κοινωνίες, όπως αυτές της Ελευθερούπολης και του Δήμου Παγγαίου, η βιβλιοθήκη αποτελεί χώρο κοινωνικής ζύμωσης, σφυρηλατεί σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και ικανοποιεί την αποζητούμενη δίψα για μάθηση και ψυχαγωγία.

Επιπρόσθετα, τόνισα τη σημασία της κινητής βιβλιοθήκης για το Δήμο Παγγαίου αλλά και το πρόβλημα που πιθανόν να προκύψει λόγω του δανεισμού 1.500 τεκμηρίων την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Κάντε click να διαβάσετε ολόκληρη τη ανάρτηση της.

3
0
X
+
error: Content is protected !!